Parameters
Înălțimea plantei | 150-160 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Satsuma - mandarin fa
Mandarino Satsuma Miyagawa (Citrus unshiu)
Coacere timpurie: între a treia decadă a lunii septembrie și prima decadă a lunii octombrie.
Citrus unshiu este un fruct citric fără semințe și ușor de decojit, cunoscut și sub numele de mandarina miyagawa, unshu mikan, mandarina tolerantă la frig, mandarina satsuma, portocala satsuma, naartjie și mandarin. Citrus unshiu își trage numele de la Unshu, celebra zonă de cultivare a portocalei mandarine din Japonia la sfârșitul perioadei Edo.
Caracteristicile pomilor
Mandarinul Satsuma Miyagawa este un citrus oriental cu aspect de arbust, cu frunze verde închis.
Este un soi de mărime medie, cu vigoare medie, globular expansiv, cu randament ridicat și constant, provenit din răsaduri.
Caracteristicile fructului
Fruct de mărime medie, 70-120 grame, de formă sferică, deprimat la poli. Coaja variază de la galben la portocaliu intens, netedă, subțire și ușor de decojit. Pulpa este galben-portocalie, moale, fără semințe, suculentă și dulce.
Fructul este sferic, cu o pieliță de grosime medie și suc dulce. Specificitatea mandarinei Satsuma Miyagawa constă în faptul că se folosește de obicei devreme, când este încă verde. Fructele nu trebuie lăsate mult timp pe pom, deoarece se vor zbârci și vor deveni spongioase.
Fructul mandarinei Satsuma Miyagawa este încă folosit ca o mandarină clasică, folosită la prepararea lichiorurilor, dulciurilor, cremelor și parfumurilor și este un excelent preventiv împotriva diferitelor boli.
Se consumă de obicei în stare proaspătă, dar poate fi folosit și la prepararea sucurilor, gemurilor, înghețatelor și lichiorurilor.
Alte informații
Imaginea produsului arată un posibil exemplu de dezvoltare a plantei.
Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului. Disponibilitatea produsului poate varia față de cea indicată în informațiile de livrare din magazin!
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o așa cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, puneți-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt oprite în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.