Parameters
Înălțimea plantei | 110-140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Calamondin - lemn de portocal hibrid.
Calamondinul este păstrat mai degrabă pentru valoarea sa ornamentală decât pentru fructele sale, deși fructele sale sunt comestibile și sucul său este vândut în borcane de sticlă în Filipine..
Caracteristicile arborelui.
.
.
Se regăsește sub mai multe denumiri științifice, sinonime: Citrus madurensis auct.; Citrus microcarpa Bunge; Citrus mitis Blanco; X Citrofortunella mitis (Blanco) J. W. Ingram & H. E. Moore. Merită să le cunoașteți pentru a ști că toate acestea reprezintă aceeași specie. Este de fapt o specie hibridă cultivată din China. Este considerată a fi un hibrid între mandarinul (Citrus reticulata Blanco var. austera) din genul Citrus și kumquat (Fortunella margarita) din genul Fortunella. S-a răspândit din China până în Indonezia și Filipine. De asemenea, crește sălbatic în India, Asia de Sud și Malaezia. .
Arbore înalt de 2-7,5 m, care se ramifică deja aproape de sol, dezvoltând un sistem radicular principal deosebit de profund. Frunzele sale sunt veșnic verzi închis, lucioase, lucioase, cu piele, cu un miros aromat. Florile sale parfumate au 5 petale albe, crescând singure sau câte două sau trei pe pedicel. Coaja fructelor rotunjite sau alungite este de culoare roșu-portocalie, bogată în ulei. Pielea se îndepărtează ușor, iar fructele sunt dulci la maturitate. Fructul este format din 6-10 căței, acid, suculent, cu semințe mici sau fără semințe..
Îngrijirea Calamondinului.
Este nevoie de cel puțin 4 ore de lumină solară directă. Rotiți-l pentru a nu se îndoi în direcția luminii. Lăsați solul să se usuce între udări. În verile călduroase, puteți pulveriza ușor frunzișul..
Pentru a evita scurgerea, se recomandă tăierea lăstarilor proaspăt apăruți primăvara. Va înflori doar dacă spațiul este relativ restrâns, așa că nu este nevoie să vă grăbiți cu replantarea. O puteți crește în ghivece cu diametrul de 15 cm până la vârsta de 3-4 ani. Apoi, transplantați-o într-un ghiveci cu diametrul de 20 cm..
De asemenea, puteți poleniza singuri florile cu o perie pentru a recolta fructele..
Se poate înmulți din butași în timpul verii..
.
Caracteristicile fructului.
În țara noastră este clar o plantă ornamentală, dar fructele sale bogate în vitamina C pot fi consumate din coajă, ca și în cazul kumquaturilor. .
Fructele pot fi folosite pentru a face dulceață. Punctul de fierbere al fructului este consumat de către malaysieni sub formă de ceai de fructe. Atunci când este consumat împreună cu ceaiul verde, poate fi folosit pentru a trata simptomele răcelii..
Sprins pe pește, elimină gustul caracteristic de pește. gust excelent pentru carne dacă este presărat pe frunze de fructe înainte de prăjire. Coaja uscată se mai consumă cu zahăr și sare sub formă de chipsuri. Uleiul său esențial este folosit ca înlocuitor al uleiului de lămâie. .
Mai multe informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să țineți cont de informațiile furnizate în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.