Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Satsuma - arbore de mandarină

Kiszerelés
29,62 EUR

Indicaţi accesoriile pe care doriţi să mai puneţi în coş!

Stoc: 12 db pe stoc
Satsuma - arbore de mandarină magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 110-140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(14)

Parameters

Înălțimea plantei 110-140 cm
Habitat Napos

Descriere

Satsuma - arbore de mandarină


Citrus Limonia Osbeck Rangpur

A Rangpur lime egy keresztezés eredménye, (citrus limon x citrus reticulata) ezért is nevezik mandarin lime nak.

A Rangpur egy Indiai un. mandarin lime. mandarin szerű megjelenése, van, viszont erősen savas lime ízű. Kiváló dézsás tartásra, és a gyümölcse is kiváló. A narancsleveket javítják e fajta levével, mivel sokkal intenzívebb, és merőben gazdagabb ízvilággal rendelkezik. Számos országban termesztik, és feldolgozzák. Gyakran kapni Limetta Rosa néven, de nem szabad összekeverni a Santa Barbara lime-al. Rangpur lime gyümölcsei kecskecsöcs formában végződne, és apró éles tüskék díszítik az ágait.

Fa jellemzői


Elég hidegtűrő, erős növekedésű, növekedésében némi szomorúság tapasztalható mivel lefele szomorkásan terjed. Levelei fogazottak, fényesek, és oválisak. Egész fiatalon sokat terem, és ezt a bőtermőségét, évről-évre felül múlja egészen 25 éves koráig. Utánna évről-évre csökken a terméshozama, ameddig el nem pusztul. Vékony apró tövisei könnyen sérülést okozhatnak, mivel nehezen láthatóak. Alkalmazzák alanyként is, viszont a ráoltott egyedek rövid életűek (20-25 év) Dugványozható, és oltható. A dugványok erőteljesebb növekedésűek. Télen 0-9 C fok körüli világos helyen teleltessük. Trágyázzuk tavasztól őszig, télen mérsékelten öntözzük, pláne ha keserű narancs alanyon van.

Gyümölcs jellemzői


Gyümölcse narancs sárga teljes érés után, vékony héja van, és könnyen hámozható. Magja alig van, ami viszont van, az poliembrikus, vethető. Homogén szerkezetű húsa van, lédús,  és olyan ízű mint egy savanyúbb mandarin, erősen emlékeztet a latifoliákra, pedig a leírások szerint semmi köze hozzá.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

5.00
14 de review-uri
(14)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
27.04.2023
Tökéletes, egészséges növényt kaptam.
|
25.04.2023
Gyors, korrekt szállitás és egészséges szép növényt kaptam!
|
21.04.2023
Nagyon szép növényt kaptam, dús lombozattal rendelkezett. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy itt vásároljon, hiszem úgy minőségben, mint választékban, nem utolsó sorban a precíz csomagolással, meg lesznek elégedve.
|
11.04.2023
Szépen fejlett növényt kaptam.Köszönöm.
|
04.04.2023
A növény szép,fejlett a csomagolás kitünö.
|
04.04.2023
|
28.03.2023
Szebb, mint a képen! Köszönöm!
|
01.02.2023
Már több éve itt vásárolom a citrusaim, nagyon elégedett vagyok úgy a növényekkel, mint a kommunikációval kapcsolatban is, Kitűnik a szerető, hozzáértő gondoskodás mind a csomagolásban, mind a növények egészséges állapotában is. Csak javasolni tudom másoknak is!
|
31.01.2023
Nagyon szép egészséges terméket kaptam. A szállítás gyors volt, a csomagolás tökéletes, egy levele sem sérült a mandarinnak.
Máskor is rendelni fogok Önöktől!
Köszönöm szépen!
|
11.12.2022
Nagyon megvagyok elégedve.
|
09.12.2022
Gyors szállítás. Remek csomagolás. Gyönyörű termék a legkorrekteb áron!!! Örülök Nektek Citrus és Pálma kft!
|
09.12.2022
Ismételten gyönyörű fát kaptam, erőteljes, zöld dús lombozattal. Jövőre biztosan teremni is fog, mivel fóliakonténerest vettem. A csomagolás, a szállítás gyors, sérülésmentes. Külön kiemelném a futárszolgálat szuper munkáját is, mindig ép növényt kaptam, pedig több mint 10 növényt vettem az idén.
|
06.12.2022
Nagyon hamar megérkeztek a megrendelt csemetek, profin becsomagolva, teljesen sérülésmentesen. Nagyon szép, egészséges növényeket kaptam. Nagyon szépen köszönöm!
|
01.11.2022
Minden rendbe volt