Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rangpur - mandarin fa

Kiszerelés
28,95 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Rangpur - mandarin fa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 110-140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 110-140 cm
Habitat Napos

Descriere

Rangpur - mandarin fa


Citrus Limonia Osbeck Rangpur

A Rangpur lime egy keresztezés eredménye, (citrus limon x citrus reticulata) ezért is nevezik mandarin lime nak.

A Rangpur egy Indiai un. mandarin lime. mandarin szerű megjelenése, van, viszont erősen savas lime ízű. Kiváló dézsás tartásra, és a gyümölcse is kiváló. A narancsleveket javítják e fajta levével, mivel sokkal intenzívebb, és merőben gazdagabb ízvilággal rendelkezik. Számos országban termesztik, és feldolgozzák. Gyakran kapni Limetta Rosa néven, de nem szabad összekeverni a Santa Barbara lime-al. Rangpur lime gyümölcsei kecskecsöcs formában végződne, és apró éles tüskék díszítik az ágait.

Fa jellemzői


Elég hidegtűrő, erős növekedésű, növekedésében némi szomorúság tapasztalható mivel lefele szomorkásan terjed. Levelei fogazottak, fényesek, és oválisak. Egész fiatalon sokat terem, és ezt a bőtermőségét, évről-évre felül múlja egészen 25 éves koráig. Utánna évről-évre csökken a terméshozama, ameddig el nem pusztul. Vékony apró tövisei könnyen sérülést okozhatnak, mivel nehezen láthatóak. Alkalmazzák alanyként is, viszont a ráoltott egyedek rövid életűek (20-25 év) Dugványozható, és oltható. A dugványok erőteljesebb növekedésűek. Télen 0-9 C fok körüli világos helyen teleltessük. Trágyázzuk tavasztól őszig, télen mérsékelten öntözzük, pláne ha keserű narancs alanyon van.

Gyümölcs jellemzői


Gyümölcse narancs sárga teljes érés után, vékony héja van, és könnyen hámozható. Magja alig van, ami viszont van, az poliembrikus, vethető. Homogén szerkezetű húsa van, lédús,  és olyan ízű mint egy savanyúbb mandarin, erősen emlékeztet a latifoliákra, pedig a leírások szerint semmi köze hozzá.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.