Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszerbabér - Laurus nobilis

Kiszerelés
52,70 EUR
Stoc: 4 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Fűszerbabér - Laurus nobilis 24 cm-es cserépben, 150 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 150 cm
Toleranță la îngheț -15°C
Habitat Napos

Descriere

Fűszerbabér - Laurus nobilis


Egy illatos, kisebb méretű örökzöld fa, amely jól bírja a nyírást. Napos, meleg fekvést igényel, sőt, a tűző napot is elviseli. Sokféle ételhez használható levelét a napon szárítják. Nagy múltú, és talán kicsit elfeledett fűszernövényünket akár otthon a kertben, erkélyen egy dézsában is tudjuk nevelni, meghálálja! Már az ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak is tartottak babért nagy cserépedényekben.

Előfordulása


A fűszerbabér a mediterráneumban vadon is termő, Kis-Ázsiában honos, a Földközi-tenger környékén széles körben termesztett örökzöld fa vagy cserje.

Megjelenése, felépítése


Levelei bőrneműek, fényesek, illatosak. Sárga, csillag alakú virágait csak eredeti élőhelyén hozza, tavasszal. Termése gömbölyded, éretten fekete. Jól metszhető, formálható növény.
A babér az egyik legrégebben ismert fűszernövény. Felhasználása igen sokoldalú, használják húsok, páclevek, fűszerolajak, levesek, főzelékek, mártások ízesítésére. Mivel aromaanyagai lassan szabadulnak fel, ezért az étellel együtt kell főzni.
Hatásai: emésztést serkentő, étvágyjavító, antibakteriális, rothadást gátló. Reumatikus fájdalmak, ficamok és zúzódások kezelésére használják a babérolajból készült kenőcsöket (a babérolajat a növény terméséből vonják ki).

Életmódja, termőhelye


A tápanyagban gazdag talajt szereti. Nyáron ideális kitelepíteni a kertbe, ott is a félárnyékos, szellős helyet kedveli. Nem igényel nagy odafigyelést, ritkán öntözzük.Teleltetést igénylő dísznövény, hiszen alapvetően mediterrán területeken őshonos növény, a meleget kedveli. Télen tanácsos világos, hűvös helyen teleltetni (vagy üvegházban). Ez azt jelenti, hogy balkon növényként kell kezelni, többször át kell ültetni. A terasz dísze is lehet, de figyelni kell arra, hogy a cserép megfelelő nagyságú legyen.

Nálunk dézsában tartható, teleltetést igényel. Teleltetése világos, hűvös, fagymentes helyen történjen (kiültetve takarást igényel).

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.