Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Etichete:
mangó

Mango 'Kensington Pride' - fa

Kiszerelés
ghiveci ø 16 cm
52,70 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Mango 'Kensington Pride' - fa 16 cm-es cserépben, 140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 140 cm
Habitat Napos

Descriere

Mango 'Kensington Pride' - fa


A " Kensington Pride" mangó Ausztráliából származik. Néha KP, Bowen vagy Bowen speciálnak is nevezik. Ez Ausztrália legnépszerűbb mangója, amely az ország éves kereskedelmi mangópiacának több mint 80%-át teszi ki. A legtöbb mangó-exportáló országban termesztett Floridában nemesített fajtákhoz képest jellegzetes ízű és aromájú. Szép mélyvörös színfoltjáról és kerekded alakjáról könnyen felismerhető.

Az eredeti fa a queenslandi Bowenben jelent meg az 1880-as évek végén (bár a gyümölcsöt hivatalosan csak az 1960-as években írták le), ahol a "Bowen büszkesége" és a "Bowen Special" nevet kapta.

A Kensington Pride-ot az íze végett ismerték el, és Ausztrália legszélesebb körben termesztett kereskedelmi mangójává vált, és ma is az más fajták bevezetése ellenére is. Az ország trópusi és szubtrópusi vidékein széles körben termesztik.

Jellemzői


A gyümölcs átlagos súlya érett állapotban körülbelül 500 gramm. Tojás alakúak, csúcsuk lekerekített, általában nincs csőrük. A héj színe sárga, vörös pír alakul ki rajta. Húsa sárga, közepesen rostos, édes és fűszeres ízű. A gyümölcs poliembrionális magot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy egy magból két palánta kel ki.

A gyümölcs általában szeptember közepétől márciusig érik Ausztráliában a termesztési régiótól függően, de az északi területen már augusztusban beérik. A gyümölcsök mérsékelt betegségekkel szembeni ellenálló képességgel rendelkeznek

A fák mérsékelten erőteljesek, és akár 8 métert is elérhetik, ha metszetlenül hagyják.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.