Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Etichete:
mango

Avocado 'Pinkerton' - fa

Kiszerelés
ghiveci ø 16 cm
52,70 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Avocado 'Pinkerton' - fa 16 cm-es cserépben, 140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 140 cm
Habitat Napos

Descriere

Avocado 'Pinkerton' - fa


Ha kis avokádófát szeretne nevelni, a Pinkerton avokádó jó választás a kertben. A Pinkerton fa kicsi, szinte törpe, és könnyen idomítható egyetlen szárra.

Pinkerton avokádót először a Pinkerton Ranch-en termesztettek Saticoy California-ban 1970 körül, melynek tulajdonosai Wesley és John Pinkerton testvérek voltak. Ezt megelőzően, 1956 körül, a történet azt meséli el, hogy Wesley ismeretlen pollenszülőktől származó rincon avokádó palántákat növesztett, és a felesleges palántákat mosóba dobta az erózió megfékezésére. Egy-két évvel később a ranch elöljárója, Mr. Holloway észrevette, hogy az egyik kidobott palánta meglepő életerővel emelkedett ki a felesleges halomból. Később, amikor a fa termést hozott, Mr. Holloway kiváló tulajdonságokkal találta magát szemben az avokádót illetően, ezért felhívta John Pinkerton figyelmét. Figyelték ezt az új gyümölcsöt, és azt találták, hogy nem csak nagy, de finom ízű is. Pinkerton avokádónak hívták, morfológiája és talán egyéb megfigyelései miatt azt hitték, hogy a rincon és a hass avokádó szülője. John körülbelül tíz évig folytatta a megfigyeléseket, végül 1975-ben szabadalmaztatta Pinkertont.

A Pinkerton avokádó hosszúkás körte alakú, zöld, enyhén "kavicsos" felszínű, közepes vastagságú és könnyen hámozható héjú. A nagy gyümölcsök mérete nagyon változó, 225 gr és 510 gr között mozog. Húsuk sima és krémes, magas az olajtartalma, nagyon kis magot tartalmaz, ízük pedig diós és gazdag. A közepes méretű terülékeny Pinkerton avokádófa köztudottan jó és korai termelő, a legtöbb gyümölccsel ellentétben az avokádó nem érik a fán, a betakarítás előtt több hónapig a fán tárolható.

Mint minden avokádót, a Pinkerton avokádót is botanikailag a bogyók közé sorolják. Tudományos neve Persea Americana, és a Lauraceae, közismert nevén babérfélék családjába tartoznak, amelybe a kámfor, a fahéj, a szasszafra és a kaliforniai babér is tartozik. Az avokádófajtákat a virágok nyitási idejétől függően A vagy B típusúakként azonosítják. Bár számos növény tartalmaz virágokat hím- és női szervekkel is, az avokádó egyedülálló abban, hogy virágai egyik nap nőstényként nyílnak, másnap hímként záródnak, majd újra nyílnak. A Pinkerton avokádó A típusú, ráadásul a guatemalai fajtához tartozik, amely általában kevésbé fagytűrő, mint a mexikói fajták, de jobban bírja a betakarítás utáni kezelést.

A lombozat kissé lekonyuló, az oldalágak pedig viszonylag rövidek és lazák - némileg hasonlítanak a nádhoz. A Pinkertonnak viszonylag rövidek a csomópontjai, és a zsúfolt ágakat ritkítani kell, hogy lehetővé tegyék a fény behatolását.

Az avokádó tápanyag-növelőként működik, lehetővé téve a szervezet számára, hogy több zsírban oldódó tápanyagot szívjon fel más, mellé fogyasztott élelmiszerekből. Magas zsírtartalmúak hírében állnak, és valójában az olajbogyó után a második helyen állnak a gyümölcsök olajtartalma között. Olajjuk azonban nagy mennyiségben tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavat, amelyek viszonylag egészségesek és hajlamosak csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Ezért az avokádó „jó” zsírokat, valamint közel húsz különféle esszenciális tápanyagot biztosít, beleértve a rostot, káliumot, E-vitamint, B-vitaminokat, C-vitamint és folsavat.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.