Parameters
Înălțimea plantei | 140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Avocado "Pinkerton" - copac.
Dacă doriți să cultivați un arbore mic de avocado, avocado Pinkerton este o alegere bună pentru grădina dumneavoastră. Arborele Pinkerton este mic, aproape pitic, și ușor de format pe o singură tulpină..
Avocado Pinkerton a fost cultivat pentru prima dată la ferma Pinkerton Ranch din Saticoy, California, în jurul anului 1970, deținută de frații Wesley și John Pinkerton. Înainte de aceasta, în jurul anului 1956, povestea spune că Wesley a cultivat răsaduri de avocado pe rinocer din surse de polen necunoscute și a aruncat răsadurile în exces într-o spălătorie pentru a controla eroziunea. Un an sau doi mai târziu, maistrul fermei, domnul Holloway, a observat că unul dintre răsadurile aruncate a ieșit din grămada în exces cu o vigoare surprinzătoare. Mai târziu, când copacul a produs o recoltă, domnul Holloway s-a trezit cu trăsături excelente pentru avocado, așa că i-a atras atenția lui John Pinkerton. Aceștia au observat acest nou fruct și au constatat că nu era doar mare, ci și cu un gust delicios. Pinkerton l-a numit avocado și, datorită morfologiei sale și poate și altor observații, s-a crezut că este părintele avocado rincon și hass. John și-a continuat observațiile timp de aproximativ zece ani, brevetându-l în cele din urmă pe Pinkerton în 1975..
Avocadoul Pinkerton are formă de pară alungită, de culoare verde, ușor "pietrificată", cu o coajă de grosime medie, ușor de decojit. Fructele mari au dimensiuni foarte variate, variind de la 225 gr la 510 gr. Pulpa este netedă și cremoasă, cu un conținut ridicat de ulei, cu foarte puține semințe și o aromă bogată, de nucă. Arborele de avocado Pinkerton teritorial, de talie medie, este cunoscut ca fiind un cultivator bun și precoce, spre deosebire de majoritatea fructelor, avocado nu se coace în copac și poate fi depozitat în copac timp de câteva luni înainte de recoltare. .
Ca toate fructele de avocado, avocado Pinkerton sunt clasificate din punct de vedere botanic ca fiind fructe de pădure. Denumirea sa științifică este Persea Americana și aparține familiei Lauraceae, cunoscută în mod obișnuit sub numele de familia laurilor, care include și camforul, scorțișoara, sasafrasul și laurul californian. Soiurile de avocado sunt identificate ca fiind de tip A sau de tip B, în funcție de momentul în care se deschid florile. Deși multe plante conțin flori cu organe masculine și feminine, avocado este unic prin faptul că florile lor se deschid ca fiind feminine într-o zi, se închid ca masculine în ziua următoare și apoi se deschid din nou. Avocado Pinkerton este de tip A și aparține, de asemenea, soiului guatemalez, care este în general mai puțin tolerant la îngheț decât soiurile mexicane, dar mai capabil să reziste mai bine la manipularea de după recoltare..
Frunza este ușor căzută, iar ramurile laterale sunt relativ scurte și libere - semănând oarecum cu un baston. Pinkerton are noduri relativ scurte, iar ramurile aglomerate trebuie subțiate pentru a permite pătrunderea luminii..
Avocado acționează ca un amplificator de nutrienți, permițând organismului să absoarbă mai mulți nutrienți solubili în grăsimi din alte alimente consumate alături de ele. Au reputația de a fi bogate în grăsimi și, de fapt, sunt pe locul al doilea după măsline în ceea ce privește conținutul de ulei din fructe. Cu toate acestea, uleiul lor conține niveluri ridicate de acizi grași mononesaturați, care sunt relativ sănătoși și tind să reducă nivelul colesterolului din sânge. Prin urmare, avocado furnizează grăsimi "bune", precum și aproape douăzeci de nutrienți esențiali diferiți, inclusiv fibre, potasiu, vitamina E, vitaminele B, vitamina C și acid folic..
Mai multe informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.