Parameters
Înălțimea plantei | 140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Avocado 'Fuerte' - copac.
Înainte de Hass, Fuerte era avocado-ul standard al industriei din California. Fuerte, ca și Hass, este verde când nu este copt. Spre deosebire de Hass, Fuerte este verde când este complet copt și, de asemenea, când este copt. Înainte de Hass, cea mai mare cantitate de avocado era de coajă verde..
Fuerte este un hibrid al tipurilor mexican și guatemalez (Schnell et al. 2003, confirmat prin marcare prin satelit). Se credea că arborele părinte este mexican. Fuerte este tolerant la temperaturi scăzute, cu frunze cu coajă subțire, cu miros de anason (atunci când sunt zdrobite), toate caracteristici mexicane. Calitatea excelentă a pulpei este considerată tipică pentru avocado din Guatemala.
.Arborele de avocado Fuerte este o selecție rezistentă la frig (pentru avocado) provenită dintr-o încrucișare între avocado mexican și avocado guatemalez. Fuerte este un fruct foarte comestibil iarna și primăvara, care înflorește frumos din mai până în noiembrie (de obicei), dar Fuerte are o cerință de temperatură ridicată în timpul iernii pentru ca fructele să se înfiripe. În locuri și ani mai reci, acesta produce foarte puține fructe sau chiar deloc, deși poate produce o serie de "dulciuri" mici, fără semințe, care se coc greu. "Floare de tip B. Fructele cu coacere timpurie sunt mult mai bune decât fructele cu coacere timpurie ale lui Hass în iulie..
Trait.
Acest avocado de tip B nu numai că îmbunătățește polenizarea soiurilor de tip A, cum ar fi 'Hass' și 'Wurtz', dar produce și propriile fructe fine în formă de pară, din iarnă până în primăvară. Adesea denumit cel mai delicios avocado, 'Fuerte' este tolerant la frig și este numit astfel pentru capacitatea sa de a supraviețui la temperaturi de îngheț. Cu fructe ușor de decojit, recoltarea poate fi ciclică, cu recolte bune o dată la doi ani, dar merită așteptarea. Încolțit..
Dă o recoltă abundentă, cu condiția să beneficieze de drenaj adecvat și de protecție împotriva căldurii extreme, a vântului și a înghețului, mai ales când este tânăr. Puneți pomii la adăpost de soarele fierbinte de după-amiază și acoperiți-i noaptea dacă se așteaptă îngheț cât timp copacul este tânăr. Containerele pot fi mutate cu ușurință într-un loc mai ferit. Solul trebuie să fie bogat în materie organică și bine drenat. Aceștia au un interval de pH de la neutru la ușor acid, așa că un pH între 5,5 și 7 este adecvat. Cele mai mari dintre avocado pot crește până la aproape 10 m dacă sunt lăsate nepodobite, dar toate soiurile sunt mai ușor de gestionat la 3 m, ceea ce facilitează foarte mult plasarea și recoltarea. Fertilizați avocado de 2-3 ori, din noiembrie până în martie, cu un îngrășământ complet echilibrat, granular și udați bine. Planați zona rădăcinilor în lunile mai calde, deoarece avocado are un sistem radicular fibros și superficial, și evitați cultivarea în interiorul liniei de picurare a coronamentului. Avocado în ghiveci trebuie să fie plantat treptat în fiecare sezon, în timp ce pomul crește, cu un amestec premium și îngrășământ lichid în timpul lunilor mai calde. Avocado sunt plante însetate și necesită udare regulată pe vreme mai caldă și în ghiveci. Înmulțiți pe portaltoi de trestie, pomii vor da fructe după 4 ani în condiții bune, iar recoltarea crește pe măsură ce pomul se maturizează. Avocado de tip A se autofructifică parțial în zonele sudice, dar tipul B este preferabil dacă există spațiu disponibil..
Fructul este ovoid (de formă ovală contondentă, nu la fel de lat la capătul tulpinii), deși în unele climate gâtul poate fi destul de îngust. Greutatea fructului variază între aproximativ 250 și 450 de grame (în comerț, Hass de calitate "mare" are 340 de grame sau mai mult). Din acest motiv, mărimea fructului variază de la mic la mare (în comparație cu Hass)..
Culoarea pieliței este verde, cu multe pete galbene mici, care devin ușor mai terne pe măsură ce fructul se coace. Coaja este relativ netedă, subțire și flexibilă (deși mai groasă decât multe soiuri mexicane) și nu aderă la pulpa de dedesubt, astfel încât se decojește bine - o caracteristică importantă pentru consumator. Dar, deoarece coaja este subțire, se despică adesea în jurul capătului bazal, de cele mai multe ori în plan orizontal. Partea inferioară a fructului este adesea infectată de ciuperci de putrefacție ( antracnoză ), ceea ce face ca pielea să se înnegrească și carnea din această zonă să se "stingă"..
Sămânța este de obicei moderat de mare, de obicei conică, dar ascuțită-conică în cazul fructelor mai lungi și mai "golașe" (poate mai frecventă în condiții de creștere caldă). Sămânța este bine fixată în fruct (nu se zdrăngănește atunci când fructul este scuturat), dar este totuși clar separată de pulpă. Sămânța reprezintă aproximativ 15% din volumul total al fructului..
Pușa este galben pal cu un conținut foarte bun de ulei. Conținutul de ulei variază în funcție de maturitate, dar se situează între 12% și 22%. Pulpa este netedă și onctuoasă, cu o aromă bogată. Calitatea generală de consum a fructului complet copt este excelentă. Pulpa conține relativ puține fibre..
Când sunt coapte, dar culese cu greu, fructele sănătoase nu sunt lovite în timpul manipulării și, în general, nu sunt la fel de sensibile la putregaiul intern și altele asemenea ca Hass. Acesta este un motiv important pentru care obișnuia să domine ca soi de avocado comercializat în California - poate fi expediat și ajunge în stare bună și se coace fără să se strice prea mult în magazine. Răciți pulpa la temperaturi nu mai mici de 5oC, în caz contrar, pe pieliță vor apărea pete maro sau negre de deteriorare prin frig (majoritatea frigiderelor casnice sunt probabil setate la aproximativ 4oC și pot apărea deteriorări prin frig). Dacă este depozitat la temperaturi prea scăzute, pulpa poate deveni, de asemenea, gri. Culoarea cenușie a cărnii nu afectează, de obicei, calitatea de consum, dar este "neplăcută" din punct de vedere vizual. Fructele coapte se coc la temperatura camerei în termen de 7-14 zile de la recoltarea din copac..
Cum vă puteți da seama dacă un fruct Fuerte este copt, deoarece, spre deosebire de Hass, acesta nu devine negru purpuriu la maturitate? Ei bine, fructele culese din copac sunt tari ca piatra. Dacă există o "senzație de moale" atunci când se aplică o ușoară presiune asupra fructului, acesta este gata să fie mâncat. De fapt, este ușor de spus când este copt, deoarece are o coajă corpolentă și flexibilă - spre deosebire de pielea mai groasă și mai "casantă" a fructului Hass. Ca întotdeauna, punerea unui măr sau a unei banane coapte într-o pungă de hârtie (punga de plastic este prea "caldă") va accelera procesul de coacere a fructelor proaspăt culese. Lemnul Fuerte este viguros, lat și răspândit, ceea ce reprezintă un dezavantaj distinct. Fuerte este unul dintre cei mai toleranți arbori de avocado la frig..
Florile de Fuertete produc polen din abundență și sunt un soi bun polenizator pentru Hass.
Mai multe informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.