Parameters
Înălțimea plantei | 170-180 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Guava comună "Psidium guajava" - copac.
Gavava comună sau pur și simplu guava (Psidium guajava) este o specie de guava (Psidium) din genul Psidium, un gen de plante din familia mirilor (Myrtaceae). Este un arbust mare sau un copac mic cultivat pentru fructele sale, numite și guava..
.
Nativ din zonele tropicale ale Americii Centrale, dar datorită încorporării culturale se găsește în multe zone tropicale și subtropicale ale lumii..
Caracteristici.
Un arbore răspândit care atinge o înălțime de 3,5 până la 10 m și, pentru că tulpinile sale lemnoase se ramifică adesea la înălțime mică, poate fi considerat și un arbust mai mare. Scoarța sa este de culoare brun-roșiatică, care se desprinde de pe trunchi. Frunzele de culoare verde-închis, corpolente, sunt transversale pe tulpini, eliptice alungite, lungi de 6-15 cm și late de 3-7 cm, cu marginile principale și laterale crestate în culoarea frunzei și puternic proeminente la bază. Florile se dezvoltă în petalele frunzelor solitare sau în două sau trei. Axul floral formează un tub, cu 4-5 sepale de culoare verde și același număr de petale eliptice, de culoare albă, late și lungi de 1-2 cm. Florile au un număr mare de stamine vizibile, cu o lungime de până la 2 cm..
Fructul de merișor este sferic, eliptic, în formă de măr sau de pară, lung de 4-12 cm, cu frunzele caliciului corimbat rămânând întotdeauna în partea proeminentă. Pielița este subțire, ușor lucioasă, ceroasă, de culoare verde-gălbuie sau verde, și adesea cu pete roz. La maturitate, pulpa este moale și suculentă, ușor granulară datorită prezenței celulelor cu sâmburi, de culoare albicioasă până la roz-gălbuie sau verde-gălbuie, adesea roșiatică spre centru, cu o aromă dulceagă, asemănătoare cu cea a perelor sau căpșunilor, și un gust ușor acrișor. Pulpa fructului necopt este mai verde, pronunțat acrișoară, astringentă. Numeroasele semințe dure, galben-maronii, asimetrice, în formă de inimă, asimetrice, cu diametrul de aproape 2,5-3 mm, sunt conținute în pulpa mai vitroasă care formează interiorul fructului..
Utilizare.
Fructele de Erett sunt bogate în vitamina C și pectină, un aliment. Se consumă crud, ca fruct, la aburi ca desert (cu semințe), dar și preparat în jeleuri și sucuri delicioase, iar sucul său este folosit pentru a aromatiza multe alimente (de exemplu, înghețată, dulciuri, băuturi energizante). Coaja sa este folosită în salate și budinci. În Asia, fructele necoapte sunt, de asemenea, preferate aromatizate cu zahăr și scorțișoară..
Fructele necoapte, frunzele, rădăcinile și scoarța sunt folosite și în medicina populară pentru tratarea diareei..
Mai multe informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.