Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Etichete:
mangó

Mango 'Palmer' - fa

Kiszerelés
ghiveci ø 16 cm
52,58 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Mango 'Palmer' - fa 16 cm-es cserépben, 140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 140 cm
Habitat Napos

Descriere

Mango 'Palmer' - fa


A "Palmer" mangó egy nagy, kereskedelmileg termesztett, késői szezonban termesztett mangófajta, amely Dél-Floridából származik.

Az eredeti fa egy 1925 körül elültetett magból nőtt ki Mrs. Victor Mell, Miami (Florida ) birtokán . A következő évtizedekben Palmer származása ismeretlen volt, azonban egy 2005-ös törzskönyvi elemzés szerint Palmer Haden csemetéje volt. A fajtát először 1945-ben szaporították, és 1949-ben nevezték el hivatalosan. Kereskedelmi elfogadottságra tett szert Floridában, és a mai napig korlátozott kereskedelmi alapon termesztik az államban, valamint az Egyesült Államokon kívüli területeken, például Afrikában és Ausztráliában.

Gyümölcse nagy, különösen nagy példányok akár több kilogrammot is elérhetnek. Színe általában sárga, piros pír érett állapotban; a gyümölcs már jóval az érettség előtt lila színűvé válik, ami néha éretlen gyümölcsök leszedéséhez vezet. Húsa narancssárga, enyhe és aromás ízű, minimális rosttartalmú, és monoembrionális magot tartalmaz. Floridában júliustól szeptember elejéig érik, így késői fajta. A fák mérsékelten erőteljes termesztésûek, és felálló lombkoronákkal rendelkeznek.

A mangófa ​​örökzöld, ágas, akár 35-40 méter magas és 10 méter átmérőjű koronával. A kéreg gyantás; kemény és érdes, vörös színű. Levelei váltakozóak, egyszerűek, 15-35 cm hosszúak és 6-16 cm szélesek, fiatalon változó színűek, narancssárga/rózsaszín, ami gyorsan törkölyessé válik, hogy éréskor végül zöldre váltson.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.

Produse similare