Barion Pixel
Prin utilizarea site-ului nostru web, sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Struguri de masă de răsaduri pentru gurmanzi

Citrus és Pálma Kft.
19.01.2024 15:35:18
Struguri de masă de răsaduri pentru gurmanzi

Cui nu i-ar plăcea să-și guste proprii struguri! Iată cum puteți face acest lucru!

Aproape că nu există un portic care să merite să nu aibă cel puțin câteva viță de vie sau plantații de viță de vie umbrite. Dacă abia vă gândiți să plantați, vă spunem că, în grădina de hobby, doar câteva viță de vie vor fi suficiente pentru aproape oricine.


Vița de vie estetică

Spre sfârșitul lunii august, puteți începe să vă gândiți la ce soi doriți să plantați, unde vreți să îl plantați, ce fel de suport doriți, apoi începeți să pregătiți solul și să fertilizațivița de vie.

Selectarea locului și a viței de vie

Alegeți o zonă însorită și ferită de îngheț pentru strugurii de masă sensibili la ger și care necesită lumină. Strugurii dulci sunt pretențioși la apă, așa că nu începeți plantarea fără instalații de udare. Vița de vie are nevoie de cea mai mare cantitate de apă de la înflorire până la fătare. Uitați-vă în jur pentru a vedea ce cultivă vecinii dumneavoastră, deoarece este posibil să aveți și dumneavoastră. Alegerea speciilor depinde de solul din grădina dumneavoastră. În solul argilos și compactat ar trebui să folosiți butași, în timp ce în solul nisipos și afânat puteți planta butași cu înrădăcinare proprie. Decideți ce viță de vie este cea mai bună pentru dumneavoastră. Un buchet frumos, cu boabe mari de frasin, sau unul gustos, chiar dacă are boabe mai mici.Cusiguranță veți găsi în tabel un soi pe placul dumneavoastră.


Sursă: "O să fie un soi de viță de vie de la care se poate obține un soi de viță de vie.

Înmulțirea agrojuicului. Indică amelioratorul de struguri Dr. Edit Hajdú.

Topireastrugurilor de masă

Materialul de înmulțire cu rădăcini libere poate fi depozitat prin înrădăcinare. Pentru aceasta, se sapă o groapă adâncă de 60 cm într-o zonă adăpostită (împrejmuită) și se așează în ea butașii și butașii înrădăcinați sau mănunchiurile simple de crengi. Acoperiți apoi cu pământ (nisip) și udați bine. Protejați împotriva înghețului prin îngrămădirea pământului deasupra materialului de înmulțire care a fost semănat în toamnă.


Viță de vie înrădăcinată.

Sistemul de susținere pentru strugurii de masă

Vița de vie are nevoie de un sistem de susținere, care se recomandă să fie stabilit înainte de plantare. Puteți realiza un sistem de susținere folosind stâlpi metalici pentru viță de vie și sârmă din oțel inoxidabil. Numai un sistem de susținere stabil poate menține suprafața mare și randamentul abundent al strugurilor de masă. Puteți crea spații de atmosferă cu pârghii de viță-de-vie și pergole. Se recomandă ca spalierul să fie alcătuit din soiuri rezistente, care se coc în momente diferite.

Profesioniștii folosesc sisteme de susținere de tip tendone (cuie de cort).Acesta constăîn legarea pe orizontală a unei singure vițe de vie la sârma de susținere de la capătul superior al trunchiului, care are o înălțime de 1,0-1,2 m, în dreapta și în stânga trunchiului.


Vița de vie este cultivată în cordon, iar rândurile sunt intercalate cu ierburi pentru mulcire. Acest lucru ajută solul să rețină apa.De celemai multe ori, viile sunt înierbate de-a lungul marginilor rândurilor.

Plantarea strugurilor de masă

În locurile lipsite de înghețuri de iarnă în noiembrie, puteți planta în schimb în martie. Plantele în containere trebuie plantate numai după ce au trecut înghețurile de primăvară. Când pregătiți solul, îmbogățiți-l cu compost și gunoi de grajd. Puneți un strat de pământ deasupra, astfel încât rădăcinile să nu fie în contact direct cu gunoiul de grajd. În loc să plantați trestii simple, cumpărați trestii cu ciuperci, care sunt tratate astfel încât să formeze țesut cicatrizat sau calus pe partea inferioară atunci când sunt ținute la cald, astfel încât să înrădăcineze mai repede. Înainte de plantare, se recomandă să înmuiați butașii în apă timp de câteva ore și să tăiați rădăcinile la 10-15 cm. Lafinal, nu uitați să udați bine.

Sursa: kertlap.hu

Etichete legate de conținut: mind szőlő csemegeszőlő