Parameters
Toleranță la îngheț | -19°C |
Habitat | Napos |
Dimensiunea cuțitului | 30 cm |
Lungimea rădăcinii | 20 cm |
Descriere
.
"Orange-flavoured" - struguri de masă - Caracteristici
Varietate maghiară (Sándor Szegedi 1950)..
Certificare pentru toate rasele: în 2000..
Părinți: Chasselas Queen x Victoria White x Queen of Vineyards..
Maturitate: 124-131zile, coacere de la mijlocul lunii august..
Cepe de creștere înaltă, de grosime medie, lungi, de culoare brun-gălbuie. Pânzele goale, de culoare verde-bronz. Frunza medie, slab disecată, umărul puțin adânc, deschis, rareori închis, lobii laterali puțin adânciți, deschiși sau închiși, limbul foliar verde-ierbaceu, suprafața ondulată de culoare, abia veziculară, filamentele goale, nervurile verzi, pețiolul verde, pețiolul serrat-ridat, incizat superficial și dens, pețiolul verde. Este prolifică, cu muguri fertili, necesitând o muncă de înverzire atentă. Boabele nu se taie și nu putrezesc..
Cluster: media 308 g. ușor umflat, ramificat, liber sau ușor compact. Pedunculul trunchiului este subțire, lung și rezistent..
Bace: 17 x 16 mm, media 4,7 g. Galbenă, ușor cenușie, punctată, pielița subțire, ușor mestecabilă, semințele mici (2-3 semințe). Boabele au o aromă cărnoasă, suculentă, fructată..
Rezistența la boli este medie, sensibilă la ocară, necesită o protecție atentă a culturii..
Gel: -19 C°..
Experiență în creștere.
Kulicz L: "Am un altoi și trei altoi de la verde la lemnos din acesta. Este de mult timp un soi preferat al meu, în principal datorită aromei sale. Altoiul este o viță de vie și crește destul de fiabil, la fel ca și vițele altoite, pe care le tai în formă de umbrelă sau de cordon cu două brațe. Observația mea este că produce ciorchini mai mici pe butuci scurți, așa că încerc să îl tai lung. O rudă a soiului Favorit, se coace puțin mai târziu decât Favorit, în jurul celei de-a doua săptămâni din august. Ciorchinii sunt favorabil de desprinși, boabele nu se scorojesc, ploaia nu crapă și nu putrezesc. Poate fi ținut pe viță 1-2 săptămâni și nu-și pierde gustul bun. Gust foarte delicat, deși boabele nu sunt crocante, ci mai degrabă ușor moi. Sămânța mică, nu deranjează, pielița comestibilă, nu se mestecă. Din păcate, nu este rezistentă și, ca și favorita, este sensibilă la acarieni. Deși literatura de specialitate îl descrie ca fiind un soi sensibil la îngheț, eu nu am avut niciodată pagube cauzate de îngheț. Ca și în cazul altor soiuri tradiționale, trebuie protejat împotriva ciupercilor cu fungicide, mai ales în anii epidemici. În verile secetoase, eu nu stropesc în iulie, astfel încât se poate gusta de la începutul lunii august. Datorită gustului deosebit de bun, cred că își are locul în colecții.".
Mai multe informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin! .