Descriere
Amalgerol - îngrășământ foliar
Amalgerol Premium este un produs dezvoltat de un chimist elvețian în urmă cu 69 de ani. Este compus în principal din uleiuri animale și vegetale, extracte de plante, oligoelemente, esențe și conține o cantitate minimă de extract de alge....
Efecte asupra vieții solului
Amalgerol este o sursă de carbon ușor de digerat pentru microorganismele benefice din sol. Poate fi aplicat prin irigare sau prin pulverizare. De asemenea, "amestecul" este aplicat în sol în mod normal, chiar și atunci când este utilizat prin pulverizare. Tratamentul are ca rezultat o creștere foarte rapidă și semnificativă (176%) în sol a bacteriilor native din zona noastră, care contribuie la accelerarea proceselor de descompunere benefice pentru noi.
Ca urmare și în paralel, se reduce semnificativ numărul de microorganisme care favorizează efectele dăunătoare pentru plante (de exemplu, solul acid, compactat, lipsit de aer) și care provoacă efecte nocive (de exemplu, caniculă a cartofului, putregaiul rădăcinilor, putregaiul fuzarian al rădăcinilor etc.), precum și numărul de dăunători superiori care trăiesc în sol (nematozi, insecte dăunătoare care trăiesc în sol etc.) și numărul de dăunători superiori care trăiesc în sol (nematozi, insecte dăunătoare care trăiesc în sol etc.). Transformă, reduce infestarea cu buruieni în zonă.
Creșterea semnificativă a numărului de bacterii benefice, activitatea acestora determină o descompunere mai rapidă a materiei organice, formarea de coloizi organici, provocând o încălzire măsurabilă a solului (+2°C). Acest lucru, la rândul său, duce la apariția și creșterea mai rapidă a plantelor. Prin descompunerea completă a reziduurilor vegetale, eliminăm, de asemenea, habitatul, iernarea și, prin urmare, posibilitatea unei viitoare reinfestări a agenților patogeni care ne infectează următoarea plantă.
De asemenea, parte a acestui proces este și formarea unor niveluri mai ridicate de dioxid de carbon (+10% CO2), care oferă atât o altă sursă de carbon pentru bacteriile din sol, cât și slăbește bulgării de sol. În prezența umidității, conținutul mai ridicat de CO2 formează acid carbonic, care face ca, de exemplu, conținutul de calciu din sol să fie solubil și absorbabil. În final, procesul de descompunere duce la o absorbție și o disponibilitate semnificativă a nutrienților. Formarea crescută de coloizi lipește fracțiunea de praf de sol, adică se formează structura friabilă. Aceasta leagă apoi parțial apa (roua de sol), iar formarea unei structuri friabile îmbunătățește semnificativ drenajul excesului de apă din sol (apă interioară). Astfel, rezultă un raport sănătos apă/aer în sol, care are, de asemenea, o retenție termică semnificativ îmbunătățită. Astfel de soluri sunt lipsite de pete de apă, fără aer și cu presiune de apă. Cu o viață mai activă a solului, reziduurile de pesticide nedorite care au fost pulverizate pe teren în anii sau anii anteriori și care sunt încă prezente la 4-8 ani după aplicare, se descompun mult mai repede.
Consecința îmbunătățirii vieții solului este, de asemenea, reapariția viermilor de pământ și o schimbare a condițiilor de buruieni. Solul devine friabil chiar și la o adâncime de până la 1 metru. Plantele care germinează, răsar sau eclozează au un acces fizic mai ușor la nutrienții ușor disponibili, care sunt excavați și dezvăluiți continuu în cantități semnificativ mai mari, datorită solului friabil și umed. Astfel, planta se înrădăcinează mai bine, germinează mai repede și mai simultan și crește uniform în prezența a +35% Zn, +30% P. Acest lucru înseamnă mai puține bătăi de cap la prima erbicidare, de exemplu, la sfecla de zahăr, ceapă etc.
Efectele Amalgerolului asupra plantelor
Atunci când Amalgerol este pulverizat pe plantă, pilozitatea rădăcinilor este dublată. Aceasta poate absorbi apoi cu 15% mai mult azot, cu 72% mai mult fosfor și cu 89% mai mult potasiu. Tocmai din această cauză nu se răcește (îngheață) sau nu se îmbolnăvește atât de ușor. Supraviețuiește mai ușor în zilele în care temperatura este de 45°C. Rezistă mai ușor la stresul provocat de furtunile de grindină sau de praf, de furtunile de vânt și de erbicide. Există mai multe cazuri în care Amalgerol readuce culturile bienale de la "moarte" din cauza erbicidării cu hormoni sau a erbicidării totale, aproape fără pierderi de timp sau de randament după sau din cauza tratamentului.
Planta, din cauza schimbărilor de condiții menționate mai sus și a creșterii pilozității rădăcinilor, practic "alege" (!) de pe masă și primește nutrienții de care are nevoie la momentul și în proporțiile de care are nevoie. Acesta este motivul pentru care plantele noastre au culoarea verde furioasă la câteva zile după tratamente (sol și/sau frunze).
Oplantă bine condiționată, fiind capabilă să transporte ușor și rapid nutrienții pe care îi preia din sol pentru autoapărarea sa codificată genetic (!), este, de asemenea, mai capabilă să se apere mai bine împotriva atacurilor agenților patogeni.
Turgescența unei plante tratate în acest mod este mult mai puternică și nu cade ușor sub presiunea vânturilor puternice sau a apei de irigare.Eacrește mai repede, se maturizează mai devreme sau produce mai mult timp, deoarece nu se veștejește.
De asemenea, în flori sau sub pământ, plantele noastre se vor lega semnificativ mai bine decât fără utilizarea Amalgerol. Chiar și în condiții de secetă, turgescența bună înseamnă că plantele nu se ofilesc, iar florile pot fi polenizate. Sau, în cazul cartofilor, este demn de remarcat faptul că, pe lângă un număr mult mai mare de tuberculi, dimensiunea tuberculilor este, de asemenea, uniformă. Acești tuberculi nu se scobesc nici măcar într-o cultură încolțită, tocmai datorită capacității armonioase de aprovizionare și aprovizionare.
Toți acești factori înseamnă că plantele noastre nu numai că produc mai mulți tuberculi, dar produc și o calitate semnificativ mai bună. În cazul strugurilor, pepenilor și al sfeclei de zahăr, zahărul suplimentar de 1-3% este însoțit de o îmbunătățire a altor indicatori nutriționali. Orzul pentru bere produce, de asemenea, o cantitate mai mare de carbohidrați. În cazul culturilor oleaginoase, în aproape toate cazurile poate fi detectată o creștere de 2-3% a conținutului de ulei.
În cazul culturilor lemnoase, de exemplu, tocmai datorită absorbției ridicate de PK, trestiile ajung la maturitate și, astfel, riscul de îngheț este semnificativ mai mic. De asemenea, plantele erbacee sunt mai capabile să reziste mai bine la temperaturi de până la minus 5-6°C din aceleași motive. În zilele critice de caniculă, s-a demonstrat, de asemenea, că plantele tratate cu Amalgerol tolerează mai bine deficitul de precipitații și supraviețuiesc mai ușor perioadelor lungi fără precipitații.
Culturile tratate cu Amalgerol vor prinde, vor rezista mai mult timp fără să se deterioreze și pot fi păstrate mai mult timp pe tejghea. Pentru plante (mere, ceapă, cartofi), de exemplu, asigurarea nivelului necesar de Ca va îmbunătăți capacitatea de depozitare a culturii, deoarece o cultură hrănită sănătos, care este depozitată într-un mod sănătos, va pierde mai puțină apă în timpul depozitării și se va ofili mai puțin. Cele de mai sus sunt rezultatul unor procese complexe.Totul esteconectat.
Sugestii de utilizare
Amalgerol ar trebui aplicat la o rată de 8-15 l/ha pe cale vegetativă și nu numai pe an, indiferent de soiul de cultură. Se recomandă să se aplice aproximativ 40 % din doza vegetativă în sol, pulverizată și încorporată, înainte de pregătirea patului germinativ, de semănat, de plantare sau imediat după aceea, de exemplu prin irigare. În acest caz, doza este de 4-5 l/ha atunci când este încorporată în sol. Restul dozei vegetative trebuie aplicat pe cultură în timpul stropirii de preemergență, la intervale egale între stropiri, la o concentrație maximă de 1%, începând înainte de înflorire și continuând până în perioada premergătoare recoltei. Aceasta înseamnă, de obicei, utilizarea unei doze de 3 l/ha pulverizată în una sau mai multe doze.
Pentru odescompunere mai rapidă a reziduurilor de miriște, este practic să se aplice toamna 4 până la 5 litri suplimentari pe hectar printr-o aplicare combinată de 20 kg/ha de uree și să se aplice așa cum s-a descris mai sus.
În Kalászos: 3 l/ha în toamnă pentru a descompune reziduurile de miriște, pentru a îmbunătăți igiena solului și pentru a promova creșterea rădăcinilor pentru o iernare mai sigură și 3 l/ha în primăvară pentru a preveni înghețul sau stresul provocat de buruieni pentru o mai bună înrădăcinare.Deasemenea, se recomandă utilizarea a 3 l/ha într-o singură trecere cu control foliar înainte de înflorire pentru polenizare și o mai bună acoperire a boabelor.
La rapiță: 2-3 l/ha într-o singură trecere cu regulatorul în toamnă. Tratamentul cu regulatorul (Riza 250 EW) oprește creșterea frunzelor, în timp ce Amalgerol stimulează creșterea rădăcinilor, ceea ce crește rezistența la iarnă și toleranța la îngheț. Dozele sunt de 2-3 l/ha primăvara, tot la regulatori, și de 3-5 l/ha înainte de înflorire.
La porumb, floarea-soarelui: după semănat, dar cu controlul buruienilor în preemergență, într-o singură trecere, pentru a promova o răsărire mai uniformă 4-5 l/ha.Pentru agestiona stresul provocat de înghețul tardiv al solului și pentru a promova creșterea rădăcinilor la porumb și floarea-soarelui în stadiul de 2-8 frunze, 3-5 l/ha, apoi utilizați 3-5 l/ha într-o singură aplicare înainte de înflorire pentru a promova înființarea culturii.
La sfecla de zahăr: se recomandă să se amestece în sol la 4-5 l/ha deja într-o singură trecere cu erbicidele difuzate pentru o răsărire uniformă și uniformă. Pentru gestionarea stresului de erbicidare postemergentă, 3-4 l/ha, iar cu tratamente foliare, 2-3 l/ha într-o singură trecere pentru a obține o stare puternică.
Lacartofi: amestecați în sol cu pregătirea solului sau pulverizați în tufă într-o singură trecere la 4-5 l/ha la plantare, prima utilizare. Tratamentele ulterioare trebuie continuate împreună cu tratamentele împotriva bolilor cartofului înainte de înflorire, la o doză minimă de 3 l/ha. Cu stropiri ulterioare de gestionare a arboretului se recomandă aplicarea a încă 2-3 l/ha de cel puțin 2-3 ori. În producția de cartof timpuriu încolțit, se poate folosi o doză extremă de 10 l/ha pentru a regenera cultura foarte repede, pentru a preveni înghețurile târzii înperioada debubonosiță.
Mazăre, fasole: pentru a favoriza nodularea rădăcinilor cu un număr mai mare de bacterii fixatoare de azot, se recomandă, de asemenea, tratarea solului cu 3-4 l/ha încă din timpul pregătirii solului. Tratamentele împotriva peronosporilor și afidelor la 4-5 l/ha înainte de înflorire ar trebui folosite în același timp pentru a întări rezistența culturii. Tratamentele au ca efect întârzierea senescenței arboretului.
Legume, ardei de câmp, roșii, fructe moi: este de asemenea practic să se trateze suprafața cu 4-5 l/ha înainte de semănat sau de plantare prin pregătirea solului. Înainte de plantare, udați tulpina acoperită cu nutrienți cu o soluție de 0,5-1% sau ajutați cuburile de nutrienți prin imersie pentru a evita stresul de plantare. Tratamentele ulterioare trebuie continuate timp de două săptămâni după plantare și repetate la fiecare 10 zile, în doze de 2-4 l/ha, eventual într-o singură trecere cu alte tratamente de gestionare a arboretului. Aceste tratamente fac, de asemenea, plantele mai rezistente la infecțiile virale și bacteriene.
La culturilerădăcinoase (ardei, roșii, varză, pepeni etc.): în aceste culturi se recomandă cu insistență doze mai mari de tratament al solului în timpul pregătirii pentru plantare. Atunci, cu o doză de 5-10 l/ha, se poate remedia și îmbunătăți în mod spectaculos compactarea solului, afânarea și nerespectarea rotației corecte a culturii, precum și problemele combinate de patologie și insecte cauzate de mai mulți ani de cultivare în același loc, de utilizarea crescută a apei. Bineînțeles, poate fi aplicat nu numai prin pulverizare și încorporare, ci și prin irigare prin sistemul de picurare într-o singură trecere, chiar săptămânal. Dozele extrem de mari nu provoacă efecte fitotoxice sau leziuni, dar, în funcție de doză, există o îmbunătățire semnificativă și spectaculoasă a vieții solului. Și în acest caz, tratamentele ulterioare ar trebui aplicate într-o singură trecere cu controlul gestionării arboretului, la o doză de 2-4 l/ha sau la o concentrație de 0,2-0,4% (la un debit de apă de 1000 l/ha).
În viile și plantațiile pomicole: primele tratamente trebuie efectuate în cursul tratamentelor de combatere a buruienilor pentru a îmbunătăți intensiv structura solului, în doză de 4-5 l/ha pentru întreaga cultură. Tratamentele ulterioare trebuie începute înainte de înflorire și continuate cu stropiri suplimentare într-o singură trecere la fiecare două stropiri, la o doză de 2-4 l/ha. Tratamentele vor reduce efectele stresului (secetă, îmbibare prelungită cu apă, pulverizări de pesticide etc.)
Citiți și respectați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului înainte de utilizare!
Alte informații
Disponibilitateaprodusului poate fi diferită de informațiile furnizate în informațiile de livrare!