Parameters
Înălțimea plantei | 60-70 cm |
Toleranță la îngheț | -19°C |
Habitat | Napos |
Descriere
"Orange-flavoured" - struguri de masă - descriere.
.
Varietate maghiară. (Sándor Szegedi 1950). .
Certificare oficială: în 2000. .
Părinți.
Maturitate: 124-131 zile, coacere de la jumătatea lunii august.
Cepe de creștere înaltă, de grosime medie, lungi, de culoare brun-gălbuie. Vele goale, de culoare verde-bronz. Frunza medie, slab disecată, umărul puțin adânc, deschis, rareori închis, lobii laterali puțin adânciți, deschiși sau închiși, limbul foliar verde-ierbaceu, suprafața ondulată de culoare, abia veziculară, filamentele goale, nervurile verzi, pețiolul verde, pețiolul serrat-ridat, incizat superficial și dens, pețiolul verde. Este prolifică, cu muguri fertili, necesitând o muncă de înverzire atentă. Boabele nu se taie și nu putrezesc. .
Bucăți: în medie 308 g. ușor umflate, ramificate, libere sau ușor compacte. Pedunculul ciorchinelui subțire, lung și dur. .
Bace: 17 x 16 mm, în medie 4,7 g. Galbene, ușor cenușii, punctate, pielița subțire, ușor masticabilă, semințele mici (2-3 semințe). Boabele au o aromă cărnoasă, suculentă, fructată. .
Rezistența la boli este medie, sensibilă la ocară, necesită o protecție atentă a culturii.
Gel: -19 C°..
Experiență în creștere.
Kulicz L: "Am un altoi și trei altoi de la verde la lemnos din acesta. A fost mult timp un soi preferat, în principal datorită gustului său. Altoiul este o viță de vie și crește destul de fiabil, la fel ca și vițele altoite, pe care le tai în cordon de umbrelă sau cu două brațe. Observația mea este că produce ciorchini mai mici pe butuci scurți, așa că încerc să îl tai lung. O rudă a soiului Favorit, se coace puțin mai târziu decât Favorit, în jurul celei de-a doua săptămâni din august. Ciorchinii sunt favorabil de desprinși, boabele nu se scorojesc, ploaia nu crapă și nu putrezesc. Poate fi ținut pe viță 1-2 săptămâni și nu-și pierde gustul bun. Gust foarte delicat, deși boabele nu sunt crocante, ci mai degrabă ușor moi. Sămânța mică, nu deranjează, pielița comestibilă, nu se mestecă. Din păcate, nu este rezistentă și, ca și favorita, este sensibilă la acarieni. Deși literatura de specialitate îl descrie ca fiind un soi sensibil la îngheț, eu nu am avut niciodată pagube cauzate de îngheț. Ca și în cazul altor soiuri tradiționale, trebuie protejat împotriva ciupercilor cu fungicide, mai ales în anii epidemici. În verile secetoase, eu nu stropesc în iulie, astfel încât se poate gusta de la începutul lunii august. Datorită gustului deosebit de bun, cred că își are locul în colecții.".
Mai multe informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să țineți cont de informațiile furnizate în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.
Recenzii
Ajánlom!