Barion Pixel
Prin utilizarea site-ului nostru web, sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Ce este kaki și cum să o mănânci?

Citrus és Pálma Kft.
19.01.2024 16:42:23
Ce este kaki și cum să o mănânci?
A împânzit rafturile supermarketurilor în ultima vreme, dar la început nu știi ce să faci cu el, și ce este acest fruct ciudat?

Este din ce în ce mai ușor și mai ieftin să găsești o mare varietate de fructe exotice, așa că acum poți obține acest fruct minune japonez peste tot și la un preț scăzut. Singurul motiv pentru care a fost atât de ușor să-i fac pe copiii mei să-l guste a fost pentru că le-am spus numele lui. Acest fruct galben și dulce este cunoscut și sub numele de kaki sau kakiszilva, sau fructul caca sau harma.

Nu doar din cauza numelui amuzant

Dar nu doar din această cauză este popular printre copiii de creșă și grădiniță, ci și datorită gustului său dulce și parfumat. Dar, la fel ca majoritatea fructelor din sud, kaki trebuie să își aștepte timpul. Sunt șanse mari să le aduceți acasă de la magazin necoapte.Mi-amdat seama de acest lucru abia când trei dintre ei s-au copt prea mult pe blatul din bucătărie și au devenit aproape gelatinoase în interior.

Jeleu în interior

Nu eram un mare fan până atunci, dar acum îmi plac la nebunie. Poate pentru că durează mult timp să fie bune, cine știe. În orice caz, merită să o lași să se înmoaie și să o folosești așa, apoi e ca și caisele coapte și ca și dulceața făcută din ele, aproape că se poate lua cu lingura.Estedelicioasă și ca atare, sau ca atare cu terci, iaurt sau muesli.

Este un fruct străvechi nu doar în Japonia, ci și în toată Asia de Sud-Est, China și India.Estefoarte bogat în vitamine și minerale, de exemplu, conține mult mai multe fibre decât merele.

Așa că îl iubim

Când sunt coapte, kaki pot fi adăugate în aluatul de brioșe, pot fi transformate în budinci, creme, compoturi și servite cu cremă ușoară de mascarpone. Când s-a copt până la o consistență cu adevărat gelatinoasă, așa cum am descris mai sus, mulți oameni pur și simplu îl scot din coajă. Este adesea asociat cu ingrediente sărate pentru gustul său puternic dulce, la fel ca smochinele. Cu șuncă afumată, brânză, salate, carne și așa mai departe - nouă ne place foarte mult în acest din urmă mod. Se potrivește de minune cu o varietate de semințe crocante, care contrastează bine cu textura moale.

Getty Images / sobors.hu

Etichete legate de conținut: mind