Parameters
Înălțimea plantei | 110-140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Amalfitano - Lămâi.
Numele corect este "sfusato amalfitano".
Aceasta este renumita lămâie de Amalfi, deși este de fapt una dintre puținele lămâi numite colectiv lămâie de Amalfi, alături de Lunario (Patru anotimpuri).
O lămâie mai puțin acidă, se spune că are cele mai parfumate uleiuri în coaja sa. Deloc surprinzător, lămâile sunt o necesitate pentru fabricarea limoncello!.
Copilul de înmulțire a lămâilor cu con mare (Sfusato)..
Secretul aromei și calităților speciale ale sfusato amalfitano provine din formarea zonei Amafi, protejată de munți de vânturile reci din nord, dar expusă la briza mării și la lumina puternică a soarelui pe terasele cu soluri poroase. Lămâia Amalfi este un ingredient indispensabil în gastronomia de coastă: în bucătărie se folosește sucul, pulpa, coaja și chiar frunzele..
sucul este folosit pentru a aromatiza peștele și fructele de mare, de obicei în limonade răcoritoare și în sorbeturi delicioase. În Evul Mediu, sorbetul era preparat din zăpada colectată la înălțime pe munte și depozitată în peșteri adânci până în timpul verii, când apărea pe mesele negustorilor bogați din Amalfi pentru a surprinde oaspeții bogați și colegii comercianți.
Caracteristicile arborelui.
.
Sunt cultivate în grădinile terasate tipice de pe Coasta Amalfitană, din februarie până în octombrie.
Caracteristicile fructelor.
Un soi rezistent - lung, conic și cu dimensiuni cel puțin duble față de alte lămâi. Are o coajă groasă și zbârcită, un miros intens asemănător parfumului și o pulpă dulce și suculentă. .
Mai multe informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
. Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.