Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Youtube video

Ausztrál, Fingerlime vagy Kaviár citrom 'Red' - citromfa

Kiszerelés
28,97 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Ausztrál, Fingerlime vagy Kaviár citrom 'Red' - citromfa alacsony törzsre oltott, 20 cm-es cserépben, 60-80 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(5)

Parameters

Înălțimea plantei 110-140 cm
Habitat Napos

Descriere

Ausztrál, Fingerlime vagy Kaviár citrom 'Red' - citromfa


Lartinul Microcitrus australasica "Fingerlime Rosa".

Az ausztrál citrom Új-Dél-Wales és Queensland alföldjein őshonosak. Meleg, párás vidékeket kedvelnek, így például a trópusi esőerdők kiválóak számukra. Valójában sokkal inkább egy nagyobb bokor, mint egy fa, és többnyire partvidéki erdők alsóbb növényrétegeiben bukkan fel. Ebből következik, hogy enyhén savas talajra van szüksége, valamilyen félárnyékos, vagy napos helyen (a szükségleteire lejjebb részletesen is kitérünk). 

Ezt a növényt termése miatt termesztik, ami számos, lédús, gyöngyszerű bogyókat tartalmaz, amik megjelenésükben leginkább a kaviárra emlékeztetnek – ezért nevezik „kaviár citromnak” is. Ezek a bogyók lehetnek zöldek, fehérek, pirosak, vagy rózsaszínek is, ami a fajtán múlik. Ezek a bogyók savanykás nedvet tartalmaznak, ezért számos fogáshoz kiváló ízkiegészítők lehetnek.

Fa jellemzői


Az ausztrál citromfa nem igazán hasonlít a legtöbb citrusfélére, ellenben hegyes tövisei vannak. Levelei meglehetősen kicsik, az ágak pedig rendszertelenül nőnek.  Ezek a fák képesek némileg megtűrni a hidegebb időt, de a fagyot egyáltalán nem. A kifejlett példányok bírják a szárazságot, de ideális esetben mindig van némi nedvesség a talajban, amiből gazdálkodhatnak. A stabil vízutánpótlás különösen fontos a fiatalabb fáknak.

Gyümölcs jellemzői


A gyümölcsök mérete 2,5-10cm között mozog, és hüvelyes növényekére hasonlít, amelyek a piros, a zöld, és a barna árnyalatai közül válogatnak, vagy teljesen feketék is lehetnek. 

Miután ausztrál citromfád megerősödött, nagy valószínűséggel várnod kell majd, hogy teremni kezdjen. Az oltott fák már az ültetés utáni második vagy harmadik évükben virágzani kezdenek, mert gyökéralanyuk kifejlett lime fákból származik. A virágzás a déli félgömbön (Ausztráliában) télen kezdődik, ami nálunk valójában nyarat jelent (június-augusztus), és tavaszig tart – ami nálunk már ősz.

A gyümölcsöknek öt hónapra van szükségük, hogy megérjenek, tehát valamikor nyár végére (nálunk tél végére) lehet számítani erre. Miután a fa virágzani kezd, a trágyázást meg kell szakítani, amíg a gyümölcsök el nem érik a 2,5cm-t. A termések az érés során megduzzadnak és megváltozik a színük – innentől kezdve lehet őket szüretelni. A tövisek miatt érdemes ehhez védőkesztyűt használni! A termések akkor a legjobbak, ha hagyják a fán beérni őket. Ilyenkor biztosítják a legjobb ízeket, és ha nem sérülnek meg, sokáig megőrzik tartósságukat is

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Kapcsolódó termékek

Recenzii

5.00
5 de review-uri
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
23.05.2023
Nagyon szép, dús növényt kaptam. Kezdenek hajtani is az ágak, biztosan virágozni is fog az idén ez a fóliakonténeres növény. Továbbra is nagyon tudom mindenkinek ajánlani az itteni növényt.
|
22.05.2023
Maximálisan elégedett vagyok.
|
02.05.2023
Gondosan csomagolt kis fát kaptam.Bár kicsit nagyobb lombozatú fára számítottam de egyébként meg vagyok elégedve.Máskor is rendeltem már , mindig nagyon szépeket kaptam.Fogok még rendelni és nyugodt szívvel ajánlom ismerőseimnek is.
|
30.03.2023
Nagyon csinos kis fát kaptam, gondosan csomagolva, gyorsan leszállítva.
|
25.03.2022
Hibátlan, nagyon szép kis fát kaptam!
Elégedett vagyok, máskor is fogok még rendelni.