Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Selyemakác fa - Albizia julibrissin

Kiszerelés
ghiveci ø 17 cm
15,78 EUR
Stoc: 3 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Selyemakác fa - Albizia julibrissin 17 cm-es cserépben, 90-110 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(1)

Parameters

Înălțimea plantei 90-110 cm
Habitat Napos

Descriere

Selyemakác fa - Albizia julibrissin


A selyemakác, vagy más nevén perzsa selyemfa a messzi keletről érkezett hozzánk, ugyanis főképpen Irán és Kína területén őshonos, de Európában is régóta ültetett és kedvelt díszfa, elsősorban a mediterrán országokban. Különlegessége, hogy virágai vonzzák a rovarokat, köztük a pillangókat. A selyemakác ültetése akár a kisebb kertekbe is ajánlható, kompakt mérete okán előkertekben is elfér, a déli országokban pedig népszerű utcai sorfa, így utcafronti telepítése is jó ötlet, egyedi lombozatával, pasztelles virágaival új arculatot adhat a környéknek!

A selyemakác mediterrán jellegű, ernyő alakú, közepes termetű magassága kifejlett korában 6-10 méter lombhullató díszfa. Szinte utolsónak, május közepétől kezd lombosodni a selyemakác, amikor már kezdenek elég melegek lenni a nappalok. Sokporzós, borzas, kellemes illatú, rózsaszínű virágai júniustól kezdenek el virágozni tömegével. Hosszan tartó virágzása szeptember elejéig is elhúzódhat. Virágzáskor kiváló méhlegelő.

A fa érdekessége, hogy levelei éjszakára vagy esős időben összezáródnak, a nyári melegben és napsütésben viszont szélesre tárulnak. 10-15 cm hosszú hüvelyes termése az ősz folyamán érik be és egész télen az ágakon marad, majd tavaszra leszáradnak és lepotyognak.

Napos, meleg, védett helyre ültessük. Jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talajban fejlődik egyenletesen. A fiatal egyedek tövét a fagy ellen ajánlott takarni. Vízigénye közepes, szárazság idején meghálálja az öntözést.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

5.00
1 de review-uri
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
25.10.2023