Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hoya Carnosa - Viaszvirág

Kiszerelés
ghivieci ø 15 cm
13,15 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Hoya Carnosa - Viaszvirág 15 cm-es cserépben, 30-40 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 30-40 cm
Habitat Napos, félárnyékos

Descriere

Hoya Carnosa - Viaszvirág


Viaszvirág vagy más néven porcelánvirág néven ismerik ezt a Kelet-India szigetvilágából származó szép kúszónövényt. Ez a faj a kelet-indiai Queensland-ben, Kína déli részén (Fujian, Guangdong és Yunnan tartományok, valamint Guangxi autonóm régió), Tajvanon, Mianmarban, Vietnámban, Malajziában, Kyushu és Ryukyu japán szigetein található, ahol nedves szubtrópusi erdőkben terem továbbá a Fidzsi-szigeteken.

A Hoya carnosa, a porcelánvirág- vagy viasznövény, az Apocynaceae dogbane családba tartozó virágos növények aszkládiás faja. Ez egyike a Hoya számos fajának, amelyek Kelet-Ázsiában és Ausztráliában őshonosak. Gyakori szobanövény, amelyet vonzó viaszos lombja és édes illatú virágai miatt termesztenek. Cserepekben és függőkosarakban jól termeszthető.

A Hoya carnosa több mint 200 éve termesztett növény, és számos fajtátja van, amelyek lombozatban vagy virágszínben változnak. Az Egyesült Királyságban termesztve elnyerte a Royal Horticultural Society Award of Garden Merit díját.

Tulajdonságai


A Hoya carnosa halványan húsos hajtásokat növeszt sima, halványszürke és csupasz felületekkel, amelyek kúsznak, nem árt nekik támasztékot adni. Az évelő leveleket kb. 1–1,5 cm hosszú szár követi. Levele széles ovális, hosszanti ovális vagy szív alakú, enyhén zamatosak, húsosak, viaszos, fényes felületűek. A tojásdad vagy ellipszis alakú levelek 3-5 cm szélesek és 3,5-13 cm hosszúak, a levélnyél kb. 1-1,5 cm. Az orsó alakú gyümölcsök mérete 6-10 × 0,5-1,5 cm.

Virága


Virágokat csak akkor hoz, ha sok szórt fény éri a növekedési időszakban. A virágzat számos függő vagy függőleges virágból áll, amelyek ernyővirágzatban csoportosulnak. A virágok jellemzően világos rózsaszínűek, de színük fehértől a sötét rózsaszínig változhat; csillag alakúak és apró méhviaszmintázatúnak tűnő fürtökben vannak. A virágok felületét apró szőrszálak borítják, így homályos fényűek. Erős illatúak, és felesleges nektárt termelhetnek, amely a virágokból csöpög. A virágkorona átmérője 1,5–2 cm, fehéres vagy enyhén rózsaszínű.

Mint minden Hoya faj, a H. carnosa is speciális évelő struktúrákból virágzik, amelyeket sarkantyúnak neveznek. Ezek a levelek és a szár hajlataiból jelennek meg; a sarkantyúk első megjelenésekor előfordulhat, hogy virág nem keletkezik, de idővel a rügyek előkerülnek a hegyekből. Minden évszakban ugyanazon a sarkantyún új virágokat termelnek, így azokat nem szabad megrongálni vagy eltávolítani.

A növény tavasztól nyár végéig virágzik, 10-50 apró csillag alakú virágból álló ernyőt képes előállítani, amelyek fokozatosan (2-3 héten belül) érnek ugyanazon a kocsányon. Az illat kibocsátás éjszakai, feromonális hajlamú.

Gondozás


Világos, de a tűző naptól védett helyet igényel. Tűző napon levelei könnyen megégnek, lehullanak. Noha elviseli az alacsony hőmérsékletet (a fagyot nem), számára az optimális hőmérséklet 16–29°C. Előnyös számára egy nyitott cserepes táptalaj, amely lehetővé teszi, hogy levegő jusson a gyökerekhez. A tipikus keverékek nagyméretű vízelvezető anyagokat tartalmaznak, például perlit, habkő vagy kerámia golyókat. A növényeket rendszeresen táplálni kell epifita növények számára megfelelő műtrágyával.

Ne ültessük nagy cserépbe, ritkán ültessük át. Nem szereti a bolygatást, hagyjuk huzamosabb ideig ugyan azon a helyen. Óvjuk a huzattól. Rendszeres, de mértékletes öntözést igényel.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.