Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Argentin pillangófa - Caesalpinia gilliesii

Kiszerelés
ghiveci ø 17 cm
15,79 EUR
Stoc: 5 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Argentin pillangófa - Caesalpinia gilliesii 17 cm-es cserépben, 90-110 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(2)

Parameters

Înălțimea plantei 90-110 cm
Habitat Napos

Descriere

Argentin pillangófa - Caesalpinia gilliesii


Az Erythrostemon gilliesii a hüvelyesek családjába tartozó cserje. Általában paradicsommadárként ismerik, de nem rokon a Strelitzia nemhez tartozó paradicsommadárral. Argentin pillangófa, sárga paradicsommadár virág, argentin akác Caesalpinia gilliesii.

Ez a hüvelyesek családjába tartozó, lombhullató díszcserje argentínai és uruguayi őshazájában 1-4 méter magasra nő. Levelei kicsi apró levélkékből összetettek, páfrányszerűek. Legfőbb díszértéke gazdag virágzásában rejlik. Virágai akár 20 cm hosszú felálló fürtökben nyílnak. Citromsárga szirmai közül nyúlnak ki feltűnően hosszú, akár 10 centiméteres piros porzószálai. Termése mirigyszőrös hüvelytermés, amely ha teljesen megérett szétdurran és kirepíti a magjait.
Élőhelyén az őslakos indiánok lázcsillapításra, sebek gyógyítására és köhögés ellen használták, de magjai mérgezőek.

A szakirodalom szerint -12 fokig fagytűrő, tehát csak nagyon védett helyen, téli takarással teleltethető át a szabadban. Biztonságosabb a leanderhez hasonlóan dézsás növényként tartani. Talaj iránt nem igényes, kedveli a tűző napsütést és a meleget. Télen fűtetlen helyiségben áttelel.

Magjai egész évben vethetők. Vetés előtt érdemes a magokat kissé megkarcolni egy dörzspapírral, majd langyos vízben egy-két napig áztatni (ha közben valamelyik mag megduzzad, vessük el). Termőföld és homok keverékébe vetjük 0,5 cm mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25 fok körül van. Csírázási ideje 2-6 hét.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

5.00
2 de review-uri
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
25.10.2023
Elégedett vagyok, szép növényt kaptam, gyors és pontos szállítás. Köszönöm.
|
12.10.2023
Teljesen elégedett vagyok a növénnyel. A szállitás is gyors volt.