Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kínai selyemmirtusz, selyemvirágfa 'Fehér' - Lagerstroemia

Kiszerelés
ghivieci ø 20 cm
15,79 EUR
Stoc: 5 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Kínai selyemmirtusz, selyemvirágfa 'Fehér' - Lagerstroemia 20 cm-es cserépben, 130-140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 130-140 cm
Habitat Napos-félárnyékos

Descriere

Kínai selyemmirtusz, selyemvirágfa 'Fehér' - Lagerstroemia


A kínai selyemvirágfa (Lagerstroemia indica) a mirtuszvirágúak (Myrtales) rendjébe és a füzényfélék (Lythraceae) családjába tartozó faj. Gyakran nevezik kínai selyemmirtusznak is.

Előfordulása


A kínai selyemvirágfa természetes elterjedési területe Kína, Korea, Japán és az Indiai-szubkontinens egyes területei. Gyakran többtörzsű, lombhullató fa szélesen elterülő, gömbölyű formával. Tűző napra vagy félárnyékba ültetik. Kedvelt fészekrakó helye az énekesmadaraknak és ökörszemeknek.

Életmódja


Tavasszal és nyáron virágzik. Virága (fajtától függően) fehér, rózsaszín vagy lila.  A kínai selyemvirágfa fagytűrő, előnyben részesíti a tűző napot. 6 méter magasra nő meg. Jól tolerálja a szárazságot.[forrás?]  Számos hibridet hoztak létre a Lagerstroemia fauerivel történt keresztezésével.

Megjelenése


Kérge feltűnő, rózsaszínes szürke és tarka, évente lehámlik. A levelek minden télen lehullanak. A csupasz ágak kora tavasszal hajtanak ki újra. A levelek kicsik, 5–10 cm hosszúak, sima szélűek, kör alakúak vagy oválisak, sötétzöldről narancssárgára és pirosra színeződnek ősszel.

Megjelenése mediterrán hangulatot áraszt, ágai lágyan hajlanak, akár 3-4m magasra megnövő lombhullató cserje. Levelei kör vagy ovális alakúak sötétzöldek, ősszel narancssárgára-vörösre színeződik. A friss hajtások végén fürtvirágzatban hozza rózsaszín, rojtos szirmú virágait melyek júniustól szeptemberig nyílnak. Az elvirágzott részeket levágva serkenthetjük további virágzásra. Védett, déli fekvésű területeken télálló lehet, de a biztonság kedvéért télen takarjuk a tövét a fagyok ellen. Napos, meleg helyeken érzi jól magát, virágzáskor kicsit többet öntözzük. Teraszokra edénybe ültetve vagy szoliter növénynek alkalmas.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.