Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sorrento - citromfa

Kiszerelés
28,97 EUR
Stoc: 14 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Sorrento - citromfa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 150-190 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(4)

Parameters

Înălțimea plantei 120-160 cm
Habitat Napos

Descriere

Sorrento - citromfa


C. limon "sfusato di sorrento" Vagy Sorrentói citrom.

A Sorrentói citromot sokan ismerik, és ez köszönhető, a belőle készült világhírű likőrnek; a Limoncellonak. 

Ez a citrus faj megkapta 2000-ben az OFJ minősítést. (Oltalom alatt álló földrajzi jelzés) Tehát akinek van e fajból, az vigyázzon e védett fajtára.

Nagyon védik ezeket a fákat, és tákolt védett helyekre ültetik, a klíma így adja meg neki az egyedi és jellegzetes ízét, és aromáját. 

A Sorrentói citrom nagyon régi időkre tekint vissza. 1951-ben feltárt Pompeiben egy hatalmas falifreskon e citrus fajta van megfestve. Sorrentói írásos feljegyzések 1500-tól vannak.

Fa jellemzői


A termelők valójában csak Femminello citromként ismerik e fajtát, és nem tulajdonítanak neki külön jelentőséget, hogy ez valójában eltér a Femminello fajtától, de természetesen az összes fajtája a femminello csoport tagja.

Gyümölcs jellemzői


E citrusfajtak íze, illata egész más, mint a többi citromé. A héja kissé vastagabb, savasabb, és a színe sápadtabb sárga, de minden másban hasonlít a femminello fajokhoz, mivel e citromnak is köze van hozzá. C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, húsa különösen lédús és savas. Héja kifejezetten illatos a magas illóolajtartalom miatt.  

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

5.00
4 de review-uri
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
17.08.2023
Ismételten nagyon szép, növekedésben lévő növényt kaptam. Mindenkinek csak ajánlani tudom az itteni vásárlást!
|
05.05.2023
Nagyon szép növényt kaptam gondosan csomagolva, pár nap alatt futár által megkaptam
|
Achiziționat veritabil
02.12.2022
Szép egészséges citromka és olajfa. Remélem a citrom tavasszal virágozni fog. Most már itthon, téli pihenőben szunnyadnak.
Gyors, profi csomagküldés.
Köszönet mindenért.
|
16.09.2022
Köszönettel megkaptuk a szép, egészséges citromfát és a kedves képeslapot, amit mellékelve küldtek. Reméljük, hamar megszokja nálunk a cserepét és beindul a növekedése.