Parameters
Înălțimea plantei | 110-140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Sorrento - citromfa
Citrus limon Burm.f. "sfusato di sorrento"
Mulți oameni cunosc lămâia din Sorrento datorită lichiorului de renume mondial obținut din ea: Limoncello. Acest soi de citrice a primit statutul de IGP (Indicație Geografică Protejată) în anul 2000, așa că toți cei care au acest soi trebuie să se ferească de acest soi protejat. Acestea sunt foarte protejate și plantate în zone protejate, climatul conferindu-le gustul și aroma unice și distinctive. Lămâia Sorrento are o istorie foarte veche. Descoperită în Pompei în 1951, o frescă murală de mari dimensiuni înfățișează acest soi de citrice. Documentele scrise despre Sorrento datează din 1500.
Caracteristicile lemnului
De fapt, cultivatorii cunosc acest soi doar ca lămâie Femminello și nu îi atribuie nicio semnificație specială, că este de fapt diferit de soiul Femminello, dar, desigur, toate soiurile sunt membre ale grupului Femminello.
Caracteristicile fructelor
Gustul și mirosul acestor soiuri de citrice sunt destul de diferite de cele ale altor lămâi. Coaja este puțin mai groasă, mai acidă, iar culoarea este de un galben mai palid, dar în toate celelalte privințe este asemănătoare cu specia Femminello, deoarece această lămâie este înrudită cu acestea. Bogată în vitamina C și minerale, pulpa este deosebit de suculentă și acidulată. Coaja este deosebit de parfumată datorită conținutului său ridicat de ulei volatil.
Alte informații
Imaginea produsului arată un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului.
Disponibilitatea produsului poate varia față de cea indicată în informațiile de livrare din magazin!
(HF)
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o așa cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, puneți-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.