Parameters
Înălțimea plantei | 110-140 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Lime Sivatagi - Eremocitrus glauca - citromfa
Teiul australian de deșert (Eremocitrus glauca) este un tip special de tei.
După cum sugerează și numele, este originar din Australia, unde a crescut sălbatic în zonele uscate. De fapt, a fost capabil să se reproducă în "stepa uscată" din nord-estul Australiei. Planta Eremocitrus glauca este foarte tolerantă la solurile bogate în sare și la lipsa apei!
Limesul deșertului australian este util și în bucătărie. Fructul este folosit ca o lămâie, stors. Cu toate acestea, în loc să fie lichid, sucul este alcătuit din "boabe mici" aromate. Este minunat ca gem, dar se potrivește și cu pește, carne și legume! De asemenea, puteți face un ceai răcoritor!
Poate fi folosit și ca plantă ornamentală, datorită culorii gri și formei sale speciale.
Acest soi trebuie îngrijit ca o lămâie normală.
Caracteristicile pomului
Planta este moderat de viguroasă, cu ramuri lungi, aplecate în jos și spini puțin distanțați. Frunzele sunt înguste și alungite, de culoare gri-verzuie (de unde și denumirea de glauca) și, în funcție de condițiile climatice, se coc din septembrie până în noiembrie. Poate înflori de mai multe ori pe parcursul anului, deși perioada principală de înflorire este primăvara.
Caracteristicile fructului
Fructul este un citrice mic, de mărimea unei alune, cu granule gustoase în interior, potrivite pentru aromatizarea a tot felul de mâncăruri. Gustul este foarte interesant, coaja și pulpa sunt aromate. Exteriorul este verde deschis până la ușor galben, în funcție de momentul recoltării. Pulpa este de culoare verde deschis până la galben.
Alte informații
Fotografia produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei.
Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului. Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), amplasați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stătătoare. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.