Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pompás papagájvirág - Strelitzia reginae

Kiszerelés
39,43 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Pompás papagájvirág - Strelitzia reginae 24 cm-es cserépben, 70-90 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(2)

Parameters

Înălțimea plantei 70-90 cm
Habitat Félárnyékos

Descriere

Pompás papagájvirág - Strelitzia reginae


A pompás papagájvirág Strelitzia reginae a papagájvirág-félék Strelitziaceae családjában a névadó nemzetség legismertebb, sokfelé termesztett faja. Nemzetségének többi fajával együtt a fokföldi flórabirodalomból származik, de nagyüzemi, szabadföldi termesztésének feltételeit a Kanári-szigeteken alakították ki.

Növény jellemzői


Húsos, lédús, 4–6 cm átmérőjű gyökere mélyen behatol az altalajba, és messzire terjed.

Töve elágazó, rövid ízközökkel. Egy-egy elágazásban 5-6 hosszúkás, a banánéra emlékeztető levelet hajt; az idősebb, kifejlett töveken akár 6–8 elágazás is lehet. Levélnyele hosszú. A levéllemez viaszos, kékes- vagy szürkészöld, 40–60 cm hosszú, vállban 8–20 cm széles, a csúcsa elkeskenyedik, főere jól fejlett.

Virág jellemzői


Virágai virágzatban egyesülnek. Ezt egy 70–100 cm hosszú, hengeres, szárszerű képlet tartja — ez tulajdonképpen a levélhüvely. Ez a levélhüvely a virágzat csúcsán elhajlik, és csónakszerű buroklevélként azt kinyílás előtt védi, utána pedig tartja. A virágok (5-6, esetleg több) a buroklevelekben fejlődnek ki. Egyenként, egymás után nyílnak, és derékszögben meghajlított állapotukból egyenesednek ki. A különleges, madárfejre emlékeztető virágok szirmai dárda formájúak, ragyogó narancssárgák, illetve sötétkékek. Egy-egy virágszár a megtermékenyítés után 1–3 magtokot nevel. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Kapcsolódó termékek

Recenzii

5.00
2 de review-uri
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
27.06.2023
Minden rendben volt a csomagolással és a növénnyel is,csak ajánlani tudom a Citrus és Pálmát mindenkinek! Én biztos vásárlójuk maradok!
|
23.03.2023
Házhoz rendeltem a virágot! Nagyon jó állapotban érkezett meg a csomag és benne a virág! A virágban nem keletkezett sérülés! A virág gondozásáról telefonon keresztül kértem tájékoztatást a cég teljes körű tájékoztatásban részesített!