Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kék papagájvirág - Strelitzia agusta

Kiszerelés
ghiveci ø 21 cm
35,56 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Kék papagájvirág - Strelitzia agusta 21 cm-es cserépben, 120 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 120 cm
Habitat Félárnyékos

Descriere

Kék papagájvirág - Strelitzia agusta


A kék papagájvirág (Strelitzia nicolai) Dél-Afrika szubtrópusi területein őshonos nagyméretű évelő növény, mely akár 1,5 méteres leveleivel, valamint kék színű virágaival egyaránt díszít. Különleges alakú kék virága sötétkék fellevélből, fehér csészelevelekből és kékeslila „nyelvből” áll.

Növény jellemzői


A kék papagájvirág akkor fejlődik megfelelően, ha világos, napos helyen tartjuk, de néha félárnyékot is kap, és a nap legmelegebb időszakában valamelyest árnyékoljuk, így védve a tűző naptól. Tavasztól őszig a szabadban tartható, az előbbieket is szem előtt tartva.

Bár tolerálja a szárazságot, legszebben akkor fejlődik, ha rendszeresen öntözzük. Arra figyeljünk, hogy ne álljon a cserepe vízben. Tápoldatozni elég havonta egy alkalommal.

Amikor már 5 fok alá csökken a hőmérséklet, illetve a téli időszakban, a lakásban vagy pedig télikertben neveljük tovább. A fagyok károsíthatják leveleit.

Termés jellemzői


Lakásban tartva a könnyezőpálma ritkán hoz virágot. Eredeti élőhelyén a sárgás-zöldes fehér virágok, amik valójában egy fellevéllel védett torzsavirágzatból állnak, nyáron jelennek meg. Termése zöld, kukoricacsőhöz hasonló és nagyon lassan, két év alatt érik meg. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Kapcsolódó termékek

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.