Parameters
Înălțimea plantei | 120-160 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Monachello - lămâi
Original din Sicilia (Catania și Messina), acest soi este al doilea cel mai răspândit în Italia. În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai popular printre cultivatorii de citrice datorită rezistenței sale ridicate la mal secco..
Caracteristicile arborelui.
Planta are o creștere lentă și este compactă. Frunza sa are o creștere răspândită, cu numeroase ramuri căzătoare cu noduri scurte, rezultând un coronament foarte gros. Perioada de fructificare este bine repartizată pe tot parcursul anului, dar este mai ales iarna și primăvara. Frunzele sale sunt mari, groase, cu margini ondulate și de un verde mai deschis decât majoritatea lămâilor..
Caracteristicile fructului.
Fructul este mijlociu mic, eliptic, dar îngustat la ambele capete, cu puține sau fără semințe. De culoare galbenă la maturitate. Pielea este subțire, cu suprafața netedă, dar foarte bine aderentă, cu glande uleioase mari și adâncite. Fructul are aproximativ 10 segmente, axul este moderat de mic, iar pulpa este fermă, sucul este oarecum absent, iar aciditatea este mai scăzută. Fructele nu sunt distribuite foarte uniform pe pom și sunt mai puțin acide decât soiul Femminello Comune. .
Alte informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile oferite în informațiile de livrare din magazin!.
.
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.