Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Messicana - lime fa

Kiszerelés
28,97 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Messicana - lime fa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 150-190 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(2)

Parameters

Înălțimea plantei 120-160 cm
Habitat Napos

Descriere

Messicana - lime fa


Más néven Mexikói Lime. Kelet - Indiából származik, nevét mégis Mexikóról kapta, ahol a legnagyobb mennyiségben termesztett fajta.   Hidegre érzékeny fajta - javasolt teleltetési hőmérséklet 10 - 18 °C

Fa jellemzői


Szabálytalan, tüskés ágrendszerű, lombozatát kisméretű lándzsa alakú levelek alkotják. 

Elhelyezés: déli fekvésű, szél - és huzatmentes helyen. Fényigény: teljes napfény, a déli tűző nap kerülendő. ). Locsolás: talajnedvességtől függően, kerülni kell a pangó vizet a cserépalátétben. Talaj: jó vízáteresztő, enyhén savas (pH 5,5 - 6). Tápanyagok: érett állati eredetű (baromfi, galamb) trágya, vagy komplex citrus műtrágya, tavasztól őszig. 

A citrusokat tavasztól őszig ajánlott a szabadban tartani. Télen lehetőség szerint 10-18°C között. Ebben az esetben tavaszig a locsolást minimalizálni kell! Hideg teleltetésnél a nedves földben megfázik a gyökér, ami a növény pusztulásához vezethet! Melegebb, 15°C feletti hőmérsékleten történő teleltetés esetén a lehető legtöbb fényre van szükségük (esetleg kiegészítő világításra). Ne tegyük közvetlen fűtőtest közelébe, valamint huzatos helyre. Ilyen esetben nehéz meghatározni a locsolt víz mennyiséget, ajánlott a többször kevesebbet módszer. A műtrágyázás ősztől tavaszig kerülendő. Nagy segítség, ha már szeptemberben bekerülnek a téli helyükre - elkerüljük az esti lehűléseket, így könnyebb az akklimatizálódás a szobai körülményekhez. Levélhullás ilyenkor szinte elkerülhetetlen (egyes fajtákra jobban, mások kevésbé viselik jól a szobai körülményeket) Amennyiben a növény elhullatta leveleit, de nem barnultak meg az ágak, aggodalomra semmi ok, tavasszal újra hajt és pótolja leveleit.

Gyümölcs jellemzői


Virágai aprók, fehérek. Gyümölcse éretten zöldessárga, gyümölcshúsa zöld. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

5.00
2 de review-uri
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
24.05.2023
|
02.05.2023
Szép, egészséges ~140cm-es növényt kaptam gondosan becsomagolva. Köszönöm.