Parameters
Înălțimea plantei | 100-110 cm |
Habitat | Napos |
Tipul de sol | acid (turbă) Necesarul de nutrienți:foarte nutritiv Necesarul de apă:mediu |
Descriere
[produs]
Fortunella Rotonda
La prima vedere, acest fruct din familia citricelor este de fapt doar o rudă a citricelor, fiind de fapt cel mai cunoscut membru al binecunoscutului gen Fortunella.
Denumirea de kumquat (portocală cocktail) provine din termenul chinezesc cantonez kam kwat, cunoscut și sub numele de kamquat, mandarină pitică.
Cel mai bine este încercat crud la început, dar în Asia este preparat într-o varietate de versiuni. Se consumă de exemplu ca fruct, foarte plăcut vara, după ce i se îndepărtează semințele, se amestecă în coajă pentru a face limonadă, sau se taie în inele pentru a decora salatele de fructe, se confitează sau pentru a face gemuri și conserve. Kumquat-ul este un fruct preferat, dulce și acrișor cu mirodenii.
Nu înultimul rând, valoarea sa decorativă nu este de neglijat .
Este un soi de citrice mici, cu creștere foarte lentă, cu o fructificare de neegalat. Nu-i plac încăperile încălzite iarna, își pierde frunzele și, chiar dacă aerul este uscat, se ofilește la loc. Aveți grijă la udarea pe timp de iarnă, nu udați des! De obicei, iarna își coace fructele, care se coc la începutul primăverii.
Înflorește mult, se autopolenizează și chiar își curăță fructele întărite. Ceea ce nu poate coace, lasă să cadă.
Nu trebuie să fie rărite.Sepăstrează iarna la 0-10 C.
Frunzele lor sunt de un verde strălucitor. Florile lor, ca și cele ale altor citrice, sunt albe, crescând solitare sau în ciorchini în nervurile frunzelor.
Caracteristicile fructelor
Fructul este sferic, de 3-4 cm, cu șase ciorchini mici în pieliță. Caracteristica sa cea mai interesantă este că pielea sa subțire este comestibilă și mult mai dulce decât pulpa de dedesubt, astfel încât, atunci când este consumat întreg și crud, are un gust dulce și ușor acrișor. Portocaliu strălucitor, cu fructe mari și rotunjite, este un arbore foarte aspectuos.
Alte informații
Fotografia produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei.
Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului. Disponibilitatea produsului poate varia față de cea indicată în informațiile de livrare din magazin!
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire.
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.