Parameters
Înălțimea plantei | 130-150 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Kumquat - citromfa
Originar din Asia de Sud-Est. Este cultivat de mult timp în India, Japonia, Taiwan și Filipine.Afost introdus în Europa în 1846 de Robert Fortune, un colecționar al Societății Regale de Horticultură, și la scurt timp după aceea în America de Nord.
Caracteristicile arborelui
Un soi de citrice de dimensiuni mici, cu creștere foarte lentă, cu o abundență de fructe de neegalat. Nu-i plac încăperile încălzite iarna, își pierde frunzele și, chiar și atunci când aerul este uscat, se ofilește la loc. Aveți grijă la udarea pe timp de iarnă, nu udați des! De obicei, își coace fructele iarna, care se coc la începutul primăverii.
Înflorește mult, se autopolenizează și chiar își curăță fructele întărite. Ceea ce nu poate coace, lasă să cadă.
Nu trebuie să fie rărite.Sepăstrează iarna la 0-10 C.
Speciile genului sunt arbuști veșnic verzi cu creștere lentă sau arbori joși, care pot ajunge la o înălțime de 2,5-4,5 m. Frunzele lor sunt de un verde strălucitor. Florile lor, ca și cele ale altor citrice, sunt albe și cresc solitare sau în ciorchini în nervurile frunzelor. Arborele poate fi, de asemenea, hidrofit: crește în apă și adesea are fructe care plutesc la suprafața apei în apropierea țărmului în timpul perioadei de coacere.
Caracteristicile fructelor
În funcție de mărimea sa, un arbore de kumquat poate produce sute sau chiar mii de fructe în fiecare an. Acestea sunt mici, ovale, în formă de prună și de 2 dkg, cu fructe portocalii care pot fi consumate fără a fi decojite. Pielea conține mai mult zahăr, iar pulpa în sine este acră. Împreună, însă, dau o armonie delicioasă de gust.
Alte informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
Disponibilitatea produsului poate varia față de cea indicată în informațiile de livrare din magazin!
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire.
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.