Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fügekaktusz - Opuntia

Kiszerelés
13,14 EUR
Stoc: 7 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Fügekaktusz - Opuntia ehető termésű 17 cm-es cserépben, 40 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban. Szállítás során gyümölcshullásért nem vállalunk felelősséget.
(3)

Parameters

Înălțimea plantei 40 cm
Habitat Napos

Descriere

Fügekaktusz - Opuntia


Ez a Kelet-Afrikából származó növény a származási helyére jellemző nagyon napfényes és nagyon száraz helyen érzi igazán jól magát. 

Növény jellemzői


Természetes élőhelyén eléri a 3-4 méteres magasságot is de a nagyon lassú növekedése miatt a  lakásban tartott példányok általában maximum 1-1,5 méteresek. A növény minden része mérgező.

A keresztezéseknek köszönhetően sok színárnyalatát be lehet szerezni a hagyományos pirostól, a cirmos és csíkos fajtákig. Virágzási ideje tavasztól késő őszig tart.

Tartása


A tartását sokan nehéznek tartják, de ha betartunk néhány egyszerű szabályt, akkor a növény megmarad, sőt lassan fejlődni is fog. Az elsődleges és legfontosabb szempont a fény, minél világosabb, lehetőleg déli fekvésű ablakba tegyük, de sokan növénylámpa alatt tartják (a növénylámpákat ma már könnyen és viszonylag olcsón be lehet szerezni és az áramfelvételük sem több egy akvárium világításánál). Nyáron ki lehet tenni a szabadba, ilyenkor szépen megerősödik a növény és a levelei is élettel telibbek lesznek.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

5.00
3 de review-uri
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
30.11.2023
Gyönyörű növényt kaptam
|
05.05.2023
Megérkezett a kaktuszom és elfoglalta méltó helyét az üvegházban. Mondjuk egy brossúrát a gondozásáról el tudtam volna képzelni hozzá. Amúgy a szállitás rendben megtörtént és épségben megérkezett.
|
20.04.2023
A kaktusz szépen csomagolva sértetlen állapotban kaptam meg. Nagyon köszönöm.