Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyémánt cédrát - citromfa

Kiszerelés
28,97 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Gyémánt cédrát - citromfa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 150-190 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 120-160 cm
Habitat Napos

Descriere

Gyémánt cédrát - citromfa


Diamante cédrát, latinul Citrus Medica L. var. Diamante Cedro Lisicio

Erős, gyorsan növekvő, nyitott kis fa vagy bokor, csokrokban hozza illatos virágait. Toscana-ban a kert ékességének tartják.

Nevét termesztésének fő termesztési helyéről a Dél olaszországi Diamante-ről kapta. Az Etrog mellett e citrusfajnak is kultikus szerepe van a zsidóknál a szukott azaz sátoros ünnepségen. Csak a dugványozott  növényről származó gyümölcs használható fel, mert az alanyra oltott növény gyümölcse számukra tisztátalan. A főrabbi tüzetesen átvizsgálja az ültetvényeket, hogy nehogy oltványról származó gyümölcsöket vegyenek meg.

Fa jellemzői


 Az alanyra oltott növények erőteljesebbek, és többet teremnek. Levelei bőrszerűek, erezettek és sötétzöldek. Kissé kényes növény, télen hidegházi tartást igényel 0-9 C fokon. Gyakran felkopaszodik a nem megfelelő teleltetésnél, nem szereti a félhomályt! Itt meg kell jegyeznem, hogy ez a fajta az egyik legszebb, és legvonzóbb citrusfajta a számomra. A citrus fajok hét csodájának egyike :-) Bámulatosan dekoratív, órákat el lehet tölteni egy ilyen növény társaságában. Magnézium igénye magas!

Gyümölcs jellemzői


Termései elérhetik az 1 kg-ot is. Hosszban barázdált lefelé, hosszúkás lilásak a kis gyümölcsei, melyek teljes érésre élénk citromsárgák lesznek. Évente többször virágzik, így egyszerre van rajta termés, és virág is. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.