Parameters
Înălțimea plantei | 130-150 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Mâna lui Buddha - lămâiță
Un soi de lămâie cult în India și Japonia. Există aproximativ o duzină de soiuri (bushukan) cunoscute și sub denumirea de lămâi cu degete.
În Asia, se crede că oricine primește unul dintre aceste fructe în dar se spune că va trăi până la vârsta de 80 de ani.
Caracteristicile pomului
Acest citrice răspunde la toate schimbările de mediu. Un pom viguros, viguros, un exemplar altoit poate produce lăstari de până la 2 metri într-un singur ciclu de lăstari. Întreținerea sa este recomandată profesioniștilor. Dacă nu primește suficientă lumină iarna și temperatura este puțin mai ridicată, va muri sau se va înțepeni, acesta fiind marele secret al conservării sale.
Înrădăcinează foarte ușor, chiar și într-un pahar cu apă. Frunzele sale sunt eliptice, dințate, foarte asemănătoare cu etrogul. La iernat trebuie să fie în jur de 4-9 grade C. Aveți mare grijă să nu udați prea mult, deoarece poate muri ușor. Plantă foarte pretențioasă la magneziu. Dacă capetele frunzelor se îngălbenesc, tratați cu un nutrient bogat în magneziu. Poate fi cultivată cu succes și sănătos doar într-o seră!
Caracteristicile fructului
Puternic parfumat, fără suc sau pulpă. Fructele pot cântări până la o jumătate de kilogram.
Alte informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei.
Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului. Disponibilitatea produsului poate varia față de cea indicată în informațiile de livrare din magazin!
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), amplasați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, puneți-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt oprite în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.