Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ádám Almája 'Pomo d'Adamo' - citromfa

Kiszerelés
28,95 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Ádám Almája 'Pomo d'Adamo' - citromfa magas törzsre oltott,  fóliakonténerben, 110-140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 110-140 cm
Habitat Napos

Descriere

Ádám Almája 'Pomo d'Adamo' - citromfa


A Pomo d'Adamo Gallesio (1811) szerint a „Lumie” nevű hibridek csoportjába tartozik. Galllesio szerint ez a növény a narancs és a citrom hibridje lehet, és ősidők óta ismert. Marco Polo 1270-ben látta a Pomo d'Adamo-t Perzsiában (ma Irán), az arabok hozták el Palesztinába a 12. században. Jacques de Vitry francia történész pedig a 13. század eleji Histoire de Jerusalem című művében említi, hogy Palesztinában látta, ahová a keresztes hadjáratok idején járt. Ezt követően 1595-ben Agostino del Riccio, 1646-ban Ferrari, 1708-ban Volkamer és más újabb botanikai szerzők írták le.

Fa jellemzői


A növény közepes méretű, kerekded, kiterjedt, egyenes növekedésű; ágak nélkül vagy kevés tövissel. Levelei tojásdadok-lándzsásak, nagyok, néha fogazott szélűek, szárnyatlan vagy enyhén szárnyas levélnyéllel. Virágai nagyok, illatosak, krémfehérek, lilás árnyalatúak, főleg egyenként helyezkednek el, de az ágak tetején csoportosulnak.

A nagyon nagy termések, különböző formájúak, a gömbtől a tojásdad-hosszúkás alakúig, néha jól látható areoláris barázdával. Héja citromsárga színű, de kevésbé intenzív, sima vagy enyhén hullámos, vastag és savanykás gyümölcshús jellemzi.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.