Parameters
Înălțimea plantei | 120-130 cm |
Habitat | Félárnyékos |
Tipul de sol | Acid (turbat) Rezistența la iarnă:Rezistent la iarnă până la 0 grade Cerințe nutritive:Necesitate ridicată de nutrienți Cerințe de apă:Necesitate ridicată de apă |
Descriere
Star Ruby - grapefruit fa
Citrus paradisi (Grapefruit rosso) "Star ruby
Acest soi a fost introdus în Texas (SUA) în anii 1960 și a fost naturalizat în Sicilia la sfârșitul anilor 1970. Grepfrutul conține vitamina C, vitamine din complexul B, zinc, cupru, fier, potasiu și fibre dietetice. Mai precis, grepfrutul Star Ruby este o sursă excelentă de vitamina A și are cel mai ridicat nivel de licopen dintre toate grepfruitele.
Grepfrutul este considerat de chinezi un simbol al fertilității și prosperității, dar așa credeau și grecii și popoarele din Orientul Mijlociu. Cel mai tânăr membru al familiei citricelor a fost identificat pentru prima dată ca un "fruct interzis" în 1750, iar botanica îl deosebește de pomelo încă din 1948, înregistrându-l ca un hibrid accidental între pomelo și portocală.
Este cunoscut sub numele de grapefruit deoarece fructul său atârnă ca un ciorchine de struguri de un copac, uneori la 15 metri înălțime. Este unul dintre cele mai mari citrice, având un diametru de până la 10-18 centimetri. Ca și alte citrice, grepfrutul este foarte bogat în vitamina C și este adesea folosit pentru a trata gripa și răceala.
Îmbunătățește capacitatea organismului de a se regenera, parfumul său stimulează creierul drept, îmbunătățește memoria, ajută la concentrare, întărește sistemul nervos central, are proprietăți antibacteriene, diuretice și de curățare.
Fructul a câștigat o popularitate uriașă în anii 1970, odată cu "dieta grapefruit", care promitea o pierdere în greutate de 4,5 kg în 10 zile. La acea vreme, se vindeau mai multe grapefruituri decât mere, de exemplu.
Grapefruitul Star Ruby este un grapefruit roz obișnuit în ceea ce privește gustul, aroma și aspectul. Cel mai adesea consumat în stare proaspătă, grapefruitul poate fi folosit și în salate sărate, mâncăruri coapte, cocktailuri, vinagrete sau deserturi congelate. Pulpa și sucul pot fi folosite și la prepararea sosurilor, siropurilor și gemurilor. Asociați grapefruit Star Ruby cu alte citrice, fructe tropicale, avocado, iaurt, legume rădăcinoase, salată verde, pește crud și gătit și ierburi proaspete. Star Ruby grapefruit se păstrează până la o săptămână la temperatura camerei și până la 2 săptămâni la frigider.
Caracteristicile lemnului
O plantă destul de viguroasă, compactă și stufoasă, cu frunze de mărime medie și pețiolate alate. Florile albe sunt abundente și cresc în ciorchini.
Caracteristicile fructului
Fructe de mărime medie, sferice, destul de subțiri, cu coaja netedă. Pulpa este roșie și amară, cu puține sau deloc semințe. Grepfrutul Star Ruby este sferic și ușor aplatizat, are 15 cm în diametru și 12 cm înălțime. Pielea lor este galben-portocalie, cu o roșeață trandafirie care indică maturitatea. Pielea este moderat de groasă și dulce-amară, plină de uleiuri volatile care se intensifică atunci când pielea este străpunsă sau decojită. Pulpa grapefruitului Star Ruby este cea mai închisă la culoare dintre soiurile de grapefruit roșu. De fapt, cu cât pulpa este mai roșie, cu atât gustul este mai dulce. Pulpa roșu rubiniu are un gust suculent, dulce-acrișor și conține puține semințe, dacă există.
Alte informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului.
Plantele nu sunt adecvate pentru consum.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!
Sursă: wikipedia
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o așa cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, puneți-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.