Parameters
Înălțimea plantei | 60-70 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Grapefruit 'Rosa' - copac
Grapefruit (Citrus x paradisi), cunoscut și sub numele de grapefruit sau citron, este cel mai tânăr dintre soiurile de citrice. A fost descoperit în anii 1750, probabil în Barbados.A evoluatca un hibrid de pomelo (Citrus grandis) și portocală (Citrus sinensis), deși este mai apropiat de primul.
Numele său maghiar se referă la o încrucișare între lămâie și portocală. Conținutulsăuridicat de vitamina C și de alte vitamine, nutrienți valoroși din punct de vedere biologic și organoacizi îl fac un excelent stimulent al apetitului.
Gustulsăuacrișor și amar îl face mai puțin popular ca fruct crud, dar poate fi folosit pentru a aromatiza salatele de fructe, cocktailurile de fructe, amestecurile de sucuri de fructe proaspăt stoarse, limonadele și ceaiurile.
A fost descoperit în Caraibe la mijlocul secolului al XVIII-lea.Înprezent, este cultivat în întreaga lume la tropice și subtropice, mai ales la nord de Florida și Israel, unde este produs pentru majoritatea exporturilor, în ciuda temperaturilor scăzute uneori critice.
Caracteristicile arborelui
Un exemplar adult are o înălțime cuprinsă între 4,5 și 6 m. Frunza este foarte densă, frunzele sunt de culoare verde închis, lucioase, aproape goale. Florile sunt mari, albe, solitare sau în ciorchini, petalele sunt asemănătoare cu cele ale portocalelor, dar de obicei mai mari. Se consumă ca fructe prin tăierea fructului transversal în 2 jumătăți, separarea pulpei de coaja cuișoarelor cu un cuțit (special) și scoaterea pulpei. În mărimile mari, fructele sunt transformate în suc. Boabele pot fi folosite pentru a face gem sau jeleu. Coaja, bogată în pectină, poate fi confiată, dar produce și ulei, care este folosit în producția industrială de băuturi răcoritoare. Semințele sunt presate pentru a obține un ulei valoros. Reziduurile fructelor prelucrate pot fi folosite ca hrană pentru animale. Extractele din flori sunt folosite ca remediu împotriva insomniei și ca tonic gastric, iar extractele din frunze ar avea activitate antibiotică.
Caracteristicile fructelor
Fructul copt este galben-lămâie, la unele soiuri ușor roșiatic, cu diametrul de 10-15 cm, în medie de două ori mai mare decât o portocală medie (mărimea fructului este determinată de soi și de condițiile de creștere). Pulpa multor soiuri este roz sau roșie. Fructul are adesea o adâncitură mare în mijloc. Sămânța ovoidală unghiulară și neregulată (0,5 x 1 cm) este de culoare maro-gălbuie deschis.
Alte informații
Fotografia produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
Plantele nu sunt potrivite pentru consum.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile oferite în informațiile de livrare din magazin!
Sursa: wikipedia
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire.
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.