Barion Pixel
Prin utilizarea site-ului nostru web, sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Arbust de rodii negre - Punica granatum 'Black'

Dispensare
ghiveci ø 18 cm
38,07 EUR
Cant:db
Stoc: Disponibil pentru precomandă la
Data așteptată pentru livrare: 07 Martie 2024
Arbust de rodii negre - Punica granatum 'Black' Disponibil în ghivece de 28 cm, în dimensiuni de la 140 la 150 cm înălțime, în magazinul nostru online de grădinărit.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 100 cm
Habitat Napos
Plantă de foioase? da

Descriere

Arbust de rodii negre - Punica granatum 'Black'.


Momega sau grenada (Punica granatum) este o specie din genul Myrtales, din ordinul Myrtalus și din familia Lythraceae. Se întâlnește în vestul și centrul Asiei și în Marea Mediterană..

Vorba rodie derivă din latinescul granum (sămânță) și adjectivul granatus (cu semințe) din acesta..

Occident.


Pomega este originară din Asia de Sud, de Vest și Centrală (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Iran), dar în prezent se găsește și în zonele mediteraneene ale Europei și în regiunile mai calde ale Americii de Sud. În zona mediteraneană și în Orientul Mijlociu, cum ar fi Iran, Egipt, Palestina, Israel, precum și în Spania, Maroc și Tunisia, rodiile au fost un fruct popular timp de secole..

De asemenea, începe să se răspândească și în Orientul Îndepărtat. Este folosită ca condiment în India și este cunoscută sub numele de delima în Indonezia. Rodiile pot fi cultivate și în Europa Centrală, datorită iernilor blânde. În Budapesta, în grădina din fața Muzeului de Arte Aplicate, există un pomușor care înflorește o dată pe an.

În timpul colonizării spaniole, rodiile au fost introduse în Caraibe și în America Latină..

Istorie.


Pomegranatul este un arbust mai mare sau un copac mai mic, atingând o înălțime maximă de 5 m și o lățime de 3 m. Poate trăi până la câteva sute de ani. Culoarea scoarței poate varia de la maro-roșcat la gri. Ramurile tinere sunt adesea cu patru ramificații. Tulpinile frunzelor au o dimensiune cuprinsă între 2 și 10 mm. .

Florește la sfârșitul primăverii până la începutul verii. Culoarea florilor variază de la galben deschis la roșu-portocaliu.

Fructe.


Fructul, inițial de culoare verde, mai târziu portocaliu, seamănă ca aspect cu o boabă. Fructul are un diametru de aproximativ 10 cm. Fructul este o boabă cu mai multe semințe, compartimentată. Fructul, care este divizat de membrane albe sub o coajă groasă, conține multe semințe mici, cu pulpă separată pe semințe. Rodiile conțin cantități mari de flavonoide (cum ar fi antocianii și quercetina). Este bogată în potasiu, vitamina C și calciu. .

Varietățile de rodii sunt grupate în funcție de culoarea fructului: alb, verde-gălbui, roșu închis, violet-negru. Cele mai comune sunt roșu închis și verde-gălbui. Pulpa semințelor este de obicei roșie..

Grenadierul se poate înmulți cu ușurință prin butași, butași de tulpină înrădăcinați și prin însămânțare de semințe. Cea mai reușită și mai rapidă metodă de înmulțire este utilizarea butașilor de tulpină înrădăcinați. Fructele se recoltează între septembrie și decembrie..

Alte informații.

Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să țineți cont de informațiile furnizate în descrierea produsului.
. Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!
.

Din wikipedia.

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.