Parameters
Înălțimea plantei | 150 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Granátalma fa 'Acco' - Punica granatum
[produsul] poate ajunge un arbust de până la 5 metri înălțime, dar în condiții de temperaturi interne, înălțimea tipică este de 3-3,5 metri. Florile sale portocalii-roșii, care sunt unice, se deschid în iunie pe arbustul veșnic verde. Fructele sale globulare sunt galben-portocalii când sunt coapte și roșiatice pe partea însorită. Fructele, care au multe semințe, au un gust dulce-acrișor. Plantați-l în sol liber, humifer, moderat compactat, dar poate supraviețui și în soluri calcaroase mai sărace. În general, nu este un pom fructifer care necesită apă, dar dacă este cultivat în containere, are nevoie de udare regulată. Cel mai bine este să îl plantați într-o parte adăpostită și mai caldă a grădinii, de preferință în fața unui perete protejat de vânturile înghețate. Iarna, iernează într-o încăpere luminoasă, ferită de îngheț, la 0-5°C.
Rodia sau grenada (Punica granatum) este o specie din genul Myrtales și familia Lythraceae. Se găsește în vestul și centrul Asiei și în Marea Mediterană.
Cuvântul "rodie" provine din latinescul granum (semințe) și adjectivul granatus (fără semințe).
Apariție
Rodia este originară din Asia de Sud, de Vest și Centrală (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Iran), dar în prezent este răspândită în zonele mediteraneene ale Europei și în regiunile mai calde ale Americii de Sud. În zonele mediteraneene și din Orientul Mijlociu, precum Iran, Egipt, Palestina, Israel, Spania, Maroc și Tunisia, rodia este un fruct popular de secole.
Se răspândește și în Orientul Îndepărtat. Este folosită ca condiment în India și este cunoscută sub numele de delima în Indonezia. Rodiile pot fi cultivate și în Europa Centrală datorită iernilor blânde. În Budapesta, în grădina din fața Muzeului de Arte Aplicate, există un pom de rodie care înflorește o dată pe an.
În timpul colonizării spaniole, rodiile au fost introduse în Caraibe și America Latină.
Modul său de viață
Rodia este un arbust mai mare sau un copac mic, atingând o înălțime maximă de 5 m și o lățime de 3 m. Poate trăi până la câteva sute de ani. Culoarea scoarței poate varia de la maro roșcat la gri. Ramurile tinere sunt adesea cu patru ramificații. Tulpinile frunzelor au dimensiuni cuprinse între 2 și 10 mm.
Înflorește la sfârșitul primăverii până la începutul verii. Culoarea florilor variază de la galben deschis la roșu-portocaliu.
Granátalma fa 'Acco' - Punica granatum Caracteristici
- Perioada de coacere a fructelor: de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie, în funcție de vreme
- Pereche de polenizatori: Autofertilă, dar plantarea unui alt soi va asigura o producție mai mare.
- Cerințe de sol: Preferă solurile friabile, bine drenate și bogate în nutrienți, dar se dezvoltă și pe soluri mai sărace și mai compacte.
- Cerințe de lumină și căldură: Cerințe ridicate de lumină, dar tolerează mai puțină umbră.
- Necesități de apă.
- Perioada de plantare: Plantele cu rădăcini libere din martie până în aprilie și din octombrie până în noiembrie, în timp ce plantele din containere pot fi plantate din martie până în noiembrie sau chiar iarna, pe vreme fără îngheț.
- Îngrijire: Cel mai bine este să le plantați sub protecția unui perete al casei, unde vor primi suficientă lumină și sunt protejate de vânt. Dacă este necesar, tăiați ramurile slabe sau deteriorate. Tunderea ocazională va încuraja creșterea compactă și dezvoltarea unui sistem bun de ramuri.
Rodiile pot fi cultivate și în ghivece, caz în care planta trebuie ținută într-un loc însorit și cald de primăvara până toamna (chiar și pe balcon), iar iarna trebuie să ierneze într-o cameră luminoasă, ferită de îngheț, la 0-5 °C.
Rodiile cultivate în ghiveci necesită mai multă udare decât cele cultivate în aer liber și trebuie fertilizate regulat în timpul sezonului de creștere.
- Dăunători și boli.
Fructul este verde la început, apoi portocaliu, și seamănă cu o boabă. Fructul are aproximativ 10 cm în diametru. Fructul este o boabă cu multe semințe, compartimentată. Fructul, care este împărțit de membrane albe sub o coajă groasă, conține multe semințe mici cu pulpă separată pe semințe. Rodiile conțin cantități mari de flavonoide (cum ar fi antocianinele și quercetina). Este bogată în potasiu, vitamina C și calciu.
Soiurile de rodie sunt clasificate în funcție de culoarea fructului: alb, verde gălbui, roșu închis, violet negricios. Cele mai comune sunt roșu închis și verde gălbui. Pulpa semințelor este de obicei roșie.
Rodiile pot fi înmulțite cu ușurință prin butași, tulpini înrădăcinate și însămânțare. Cea mai reușită și mai rapidă metodă de înmulțire este utilizarea tulpinilor înrădăcinate. Fructele sunt recoltate între septembrie și decembrie.
Alte informații
Fotografia produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei.
Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului. Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!
Recenzii
Meglepődtünk a fák minőségén. Kifogásolhatatlan, gyönyörű egészsége fákat kaptunk. Köszönjük mégegyszer!