Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Déli bunkóliliom - Cordyline australis

Kiszerelés
ghivieci ø 20 cm
21,04 EUR
Stoc: 39 db pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 07 Decembrie 2023
Déli bunkóliliom - Cordyline australis 20 cm-es cserépben, 120-140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 80-90 cm
Toleranță la îngheț -10-12°C
Habitat Napos, félárnyékos

Descriere

Déli bunkóliliom - Cordyline australis


Nagy, hegyes végű, erőteljes, zöld leveleket hoz, melyek hosszúsága akár az 1m-t is elérheti Fényigényes, melegkedvelő növény. A déli és nyugati fekvésű, szórt fényű, széltől és huzattól védett helyeket kedveli. Átlagos, kissé kötött, folyamatosan nyirkos talajt igényel. A nyári időszakban nem árt időnként tápoldatozni.

Előfordulása


A déli bunkóliliom (Cordyline australis) Új-Zélandról származó évelő növény, amit hazánkban elsősorban lakásban tartanak, ugyanis nem fagytűrő. Neve bunkóhoz hasonló gyökeréből ered. Eredeti közegében kisebb fává fejlődik, nálunk egy méteres hosszt elérő szerteágazó, élénkzöld vagy mély lila leveleivel díszít. 

Életmódja


Fehér színű, illatos fürtös virágzatot is hoz, bár ezt a hazai körülmények között, csak nagyon ritkán csodálhatjuk meg. Meleg és világos helyen érzi igazán jól magát, azonban a tűző napot rosszul tűri. Amikor már nincs fagyveszély, akár a szabadba is kitehetjük, az előbbieket szem előtt tartva. A huzat szintén nincs ínyére.

Talaja legyen folyamatosan nyirkos, egyéb igényei nem igazán vannak vele szemben. Mivel gyökere hosszú és erőteljes, figyeljünk arra, hogy a cserép megfelelő méretű legyen.

Nyáron adhatunk neki néha tápoldatot, meghálálja. Télen csökkentsük az öntözések mennyiségét, és keressünk számára, egy legalább 5fokos, világos szegletet.

Kártevők közül a takácsatkák és a pajzstetvek megjelenésére lehet számítani, egyéb kártevőre vagy betegségre nem érzékeny. Ha szeretnénk szaporítani, levéldugványokkal, vagy gyökérdugványokkal tehetjük meg.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.