Parameters
Înălțimea plantei | 60-70 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Portocală de ciocolată - Portocală Navel de ciocolată - Citrus Sinensis - portocal
Portocalele Chocolate(Citrus sinensis Osb. Navel Chocolate) sunt una dintre cele mai unice și interesante portocale. Este un soi relativ nou care începe acum să cucerească piețele cu rezultate bune. Culoarea fructului îl face unic. Este o plantă frumoasă, bine prezentată. Îl puteți cultiva în containere sau chiar planta în pământ! Acest soi trebuie cultivat ca un citrice normal. Iarna, păstrați-l în interior la temperaturi scăzute și udați moderat. Taxonomia, ca și cea a tuturor portocalelor, a fost creată de Pehr Osbeck, care, de altfel, a fost unul dintre "apostolii" lui Carl Lin.
Caracteristicile pomului
Creștere foarte viguroasă, rotunjită și compactă. Frunzele sale tind să devină verde foarte închis. Înflorește de obicei primăvara. Spinos.
Caracteristicile fructului
Fructele portocalei Chocolate Navel au o aromă deosebit de dulce de portocală. Pulpa este portocalie și foarte suculentă. Cu toate acestea, coaja este ceea ce îl face special. Atunci când fructul portocalei Chocolate Navel este complet copt, coaja devine de o culoare maro ciocolatiu caracteristică. Se coace de la jumătatea lunii noiembrie până la jumătatea lunii ianuarie, în funcție de condițiile meteorologice.
Alte informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile de livrare din magazin!
(HF)
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), amplasați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, puneți-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.