Parameters
Înălțimea plantei | 150-170 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Clementino - mandarin fa
Citrus Clementina Hort. ex Tan. basis
Clementinele, ca și mandarinele, au fost cultivate în cantități mari în China și Japonia încă din secolul al XVI-lea. Mandarina a fost ultimul dintre citricele importante care nu erau originare din regiune. Mai multe varietăți de mandarine au fost aduse în Anglia din Canton în 1805. Acestea au fost introduse din Anglia în regiunea mediteraneeană. Până în 1850, fructul era bine stabilit în Italia și apoi în regiunile mediteraneene.
Caracteristicile arborelui
Arbore scund veșnic verde, cu ramuri subțiri, spinoase. Frunzele sunt întinse, de culoare verde închis.
Are nevoie de sol acid (turbat). A se păstra într-o zonă însorită. Apa stagnantă poate duce la putrezirea rădăcinilor și apoi la moartea plantei. Defolierea de iarnă, un proces natural. Când iernează, cu cât temperaturile din timpul iernii sunt mai scăzute, cu atât este suficientă mai puțină lumină.
În zona noastră poate fi cultivată doar ca plantă de recipient. Poate fi tăiată în orice moment. Se transplantează primăvara, la fiecare 2-3 ani. Pielea se desprinde ușor de pe cuișoare.
Rezistența la iarnă: zona 9b -3,9 °C.
Caracteristicile fructului
Fruct de culoare galben-portocalie, cu o coajă netedă și lucioasă, de formă sferică aplatizată.
Alte informații
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului.
Disponibilitatea produsului poate varia față de cea indicată în informațiile de livrare din magazin!
(HF)
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de creștere (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbrit, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o regulat și transplantați-o așa cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, preferabil turbă fibroasă, dacă este posibil.
Dacă este comandată în afara sezonului de vegetație, puneți-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Aveți grijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin cornoase, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile.
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece rădăcinile pot avea nevoie de până la o lună pentru a se regenera. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Apa nu este necesară pentru înflorire.
Dacă observați că frunzișul sau inflorescența cad, ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, preferabil până la începutul lunii august, pentru a le permite să prindă rădăcini înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, astfel încât îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Utilizați îngrășăminte compuse, în tranșe lunare, trimestriale sau semestriale. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți găsi pe Facebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi disponibil 24 de ore pe zi pentru a vă ajuta.