Barion Pixel
Prin utilizarea site-ului nostru web, sunteți de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Cara cara cara - pom portocale

Dispensare
27,91 EUR
Cant:db
Stoc: Disponibil pentru precomandă la
Data așteptată pentru livrare: 07 Martie 2024
Cara cara cara - pom portocale Portocale Navel (Navel orange) sau portocale Navel cu pulpă roșie altoite pe un trunchi înalt, în containere din folie, cu înălțimea de 110-140 cm, disponibile în magazinul nostru online.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 110-140 cm
Habitat Félárnyékos

Descriere

Cara cara cara - pom portocale


Cara cara cara navel orange, sau portocala navel cu pulpă roșie, cunoscută pentru pulpa sa, care variază de la roz la roșu-portocaliu.

Secrede că s-a dezvoltat ca o mutație spontană a mugurilor pe un arbore "standard" de portocale navel orange din Washington.

Caracteristicile arborelui


Un cultivar popular de portocale navel, Citrus sinensis "Cara Cara" este un arbore veșnic verde de talie medie, apreciat pentru portocalele sale cu pulpa ultra-dulce, aproape fără semințe, suculente, de culoare roz-roșcat închis. Aciditatea scăzută conferă fructelor o aromă de citrice incredibil de dulce, cu note de fructe de pădure. Cara Cara Orange este rezultatul polenizării încrucișate între un portocal navel din Washington și un portocal navel brazilian Bahia Navel. La fel ca multe portocale dulci, are nevoie de perioade lungi de vreme mai caldă pentru a produce o recoltă abundentă și cu gust dulce. Foarte ornamental, pomul are un port de creștere răspândit, rotunjit și poate fi cultivat în containere. Florile sale albe sunt intens parfumate și oferă un contrast plăcut cu frunzele bogate de ceară, de culoare verde închis.

  • Citrus sinensis 'Cara Cara' (navel orange) poate crește până la 240-600 cm înălțime și lățime în mod ideal.
  • Această plantă iubitoare de soare este ușor de cultivat în soluri nisipoase, neutre sau acide, cu drenaj bun.
  • Are nevoie de udare regulată, dar nu tolerează inundațiile sau solul saturat.
  • Se dezvoltă bine în climatele calde, de obicei între 12-29°C.
  • Cultivați-o în interior într-o cameră caldă și însorită și mutați-o în exterior la sfârșitul primăverii într-un loc însorit și ferit de vânt.
  • Nu este nevoie de tăiere.
  • În general, nu suferă de boli.
  • Fiți atenți la coaja roșie a citricelor, coaja roșie de seră, coaja moale, coaja ondulată, afidele, omizile și făinarele de sub sticlă.
  • Înmulțire prin butași de semischelet și inoculare.

Caracteristicile fructelor


Această portocală de mărime medie este fără semințe , dulce și cu aciditate scăzută - cu semințe puține sau deloc și se separă ușor și curat de coajă. Spre deosebire de portocalele roșii adevărate, la care pigmentarea principală se datorează antocianilor, la portocalele Cara cara cara pigmentarea se datorează carotenoizilor, cum ar fi licopenul. Licopenul este un antioxidant care ajută la reducerea riscului de a dezvolta diverse tipuri de cancer și boli de inimă.Aunumeroase utilizări culinare: sunt excelente în salate, rețete de desert și băuturi de casă.

Alte informații


Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile oferite în descrierea produsului.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile de livrare din magazin!

Ghid de îngrijire a citricelor

Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .

Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .

După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .

Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.

Produse similare

Washington - pom portocale

27,91 EUR
Disponibil pentru precomandă la

Arcobal - pom portocale

27,91 EUR
Disponibil pentru precomandă la

Navelina - pom portocale

27,91 EUR
Disponibil pentru precomandă la

Pernambuco - pom portocale

27,91 EUR
Disponibil pentru precomandă la

Sinensis - pom portocale

27,91 EUR
Disponibil pentru precomandă la

Aurantium - portocaliu

27,91 EUR
Disponibil pentru precomandă la