Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Madárbirs - Cotoneaster

Kiszerelés
ghivieci ø 20 cm
52,70 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Madárbirs - Cotoneaster 20 cm-es cserépben, 55 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 55 cm
Habitat Napos, félárnyékos

Descriere

Madárbirs - Cotoneaster


A madárbirs (Cotoneaster) a rózsafélék családjába tartozó növénynemzetség.

Jellemzése


A madárbirsek jobbára könnyen nevelhető, változatos alakú örökzöld vagy lombhullató cserjék, melyeket leginkább színes őszi bogyótermésükért ültetnek. A kerti madárbirs egy Kínából származó lombhullató cserje, melynek elterülő ágrendszere csaknem vízszintesen álló ágakból, s a belőlük kiágazó, egy síkban, sűrűn elhelyezkedő oldalágakból áll. A nem túl magas, mindössze 60-80 cm-es, szélesen elterülő bokor merev ágait apró, csúcsos végű, fényes, bőrszerű levelek borítják, melyek napos fekvésben ősszel ritkán narancs- vagy bíborpirosra színeződnek. Mivel a növény ágai ívesen oldalra hajlanak talajtakaróként is jó szolgálatot tesznek, de díszíthetnek rézsűket és előkertet is. Mivel apró rózsaszín virágai nem túl látványosak, igazi díszítő értéke ősszel mutatkozik meg, amikor a kicsiny piros almaformájú termések az ágak egész hosszában kibukkannak az egyre fogyatkozó levelek közül. A cserje látványos bogyótermése hosszan a bokron marad, s szép kontrasztot alkot a hóval vagy zúzmarával borított kecses ágrendszerrel.

Gondozása


Díszítőértékét ősszel hozott, élénk piros bogyós termései, valamint apró, fényes, kerek formájú elszíneződő levelei adják. További előnyös tulajdonsága, hogy nem különösebben igényes növény, gondozása egyszerű.

Ültetésekor napos, világos vagy félárnyékos helyet válasszunk számára, jó vízáteresztő talajba ültessük.

Jól tolerálja a szárazságot, elég csak a fiatalabb növényeket öntözni, vagy hosszabb, tartós szárazságban adni neki egy kis vizet.

Csak a beteg és elhalt hajtásait kell eltávolítani, egyéb metszést nem igényel. Betegségek közül a tűzelhalás, kártevők közül a levéltetvek támadhatják meg. Szaporítani dugványozással lehet.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.