Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Japán kenderpálma - Trachycarpus wagnerianus

Kiszerelés
ghivieci ø 20 cm
39,48 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Japán kenderpálma - Trachycarpus wagnerianus 20 cm-es cserépben, 60 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(4)

Parameters

Înălțimea plantei 35-40 cm
Toleranță la îngheț -18°C
Habitat Napos, félárnyékos

Descriere

Japán kenderpálma - Trachycarpus wagnerianus


Fagytűrő -18°C

A japán kenderpálma (Trachycarpus wagnerianus) a pálmavirágúak (Arecales) rendjének Thrinacinae nemzetségcsoportjába tartozó kenderpálma (Trachycarpus) nemzetség egyik, dísznövénynek is termesztett faja. Egyes rendszerezők a kínai kenderpálma változatának (Trachycarpus fortunei var. wagnerianus), illetve alfajának (Trachycarpus fortunei ssp. wagnerianus) tekintik.

Tudományos nevét egyesek szerint a német származású Albert Wagner botanikusról, mások szerint a magyar Wágner Jánosról kapta.

Előfordulása


Valószínűsítik, hogy Japánból származhat: vadon termő példányai jóformán nincsenek, viszont a szigetországban már több száz éve termesztik. A világ számos országába gyűjtők és kereskedők vitték el.

Megjelenése


Hasonlít a jóval ismertebb kínai kenderpálmára (Trachycarpus fortunei), de kisebb termetű: 6 méternél magasabbra ritkán nő meg. Levelei is kisebbek, merevebbek és szabályosabbak, nyelük rövidebb, éppen ezért a szelet jobban tűri. A levél színe mélyzöldtől kékeszöldig változhat; ezzel egyesek szerint ez a legmutatósabb kenderpálma. Magja sötétbarna, vese alakú.

Életmódja


Fényigényes, de a tűző naptól óvni kell. 3–4 éves korában hirtelen növekedésnek indul, ezután megfelelően trágyázva és öntözve évente akár 12 levelet is hozhat. Mivel viszonylag kicsi, lakásban is egyszerűbben tartható. A Kárpát-medencében a kiültetett példányokat télen védeni kell a csapadéktól, a törzs körül a talajtakaróval pedig a hidegtől is. A hideget nagyjából -16 °C-ig tűri. Magjai könnyen, 8–12 hét alatt kicsíráznak. A kínai kenderpálmával keresztezhető.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás: wikipedia

Recenzii

5.00
4 de review-uri
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
18.08.2023
Köszönöm. Szèp,formàs,növènyt kaptam. Nagyon gyors szàllutàssal.
|
20.08.2022
A szállítás villámgyors, a csomagolás gondos. A pálma pedig nagyon szép, köszönöm!
|
14.05.2022
Gyors szállítás, gondos csomagolás, szép növény!
Grazie Mille....
|
27.04.2022
Szép, egészséges növény, korrekt csomagolással, gyors szállítással. Köszönöm.