Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hedelfingeni óriás - csersznyefa

Kiszerelés
ghivieci ø 33 cm
12,52 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Hedelfingeni óriás - csersznyefa 33 cm-es cserépben, 180-200 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 180-200 cm
Habitat Napos
Magasság (kifejlett növény) 3,5 - 5,5 m
Termés időszaka Június vége
Növény fényigénye Napos helyre
Növény vízigénye Közepes vízigényű
Növény hőigénye Fagytűrő/visszahúzódó lombú
Növény tápanyagigénye Meghálálja a rendszeres tápanyagutánpótlást
Növény talajigénye Laza, morzsalékos, jó vízáteresztő, tápanyagban gazdag

Descriere

Hedelfingeni óriás - csersznyefa


A legfontosabb világfajták egyike. Edzett, ellenálló fajta, az ország területén mindenhol termeszthető, de gyümölcsnagysága csak jó tápanyag- és vízellátottságú termőhelyen megfelelő. Száraz helyen, különösen túlterhelt fáin egyenetlenül érő és gyümölcsei is aprók maradnak. Toleráns a blumeriellás levélfertőzéssel szemben. Gyümölcseinek áruértéke elmarad a Germersdorfié mögött. Nyersfogyasztásra és konzervipari felhasználásra egyaránt alkalmas, emellett jó pollenadója a középidőben virágzó cseresznyefajtáknak.
Június végén érik. Kiváló termőképességű. Középkésőn virágzik. Porzófajtái a Germersdorfi 1, a Germersdorfi 3, a Solymári gömbölyű, a Van, a Stella, a Katalin és a Kavics fajták.

Fa jellemzői


Fája erős növekedésű, nagy széthajló gömb koronát nevel. Idős korban vékony vesszei következtében jellegzetes lecsüngő a koronája. Rendszeres metszést nem, csak koronaritkítást igényel. Vadcseresznyén és sajmeggy alanyon egyaránt jól fejlődik.

Gyümölcs jellemzői


Gyümölcse nagy, átlagtömege 6-7 g tömegű, 22-24 mm átmérőjű megnyúlt szív vagy tojásdad alakú. Héja sötétvörös apró világospirossal pontozott, teljesen éretten feketés piros. Közepesen kemény húsa sötét kárminpiros, bőlevű, magvaváló. Íze éretten kellemesen édessavanykás, fűszeres zamatú. Az érés kezdetén kesernyés ízű, ezért szedésével meg kell várni a teljes érést. Kocsánya hosszú. Szárazon válik a kocsánytól. Géppel, lecsüngő koronája ellenére, jól betakarítható. Jól szállítható.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.