Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elefántfül - Alocasia macrorrhiza

Kiszerelés
ghivieci ø 20 cm
21,06 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Elefántfül - Alocasia macrorrhiza 20 cm-es cserépben, 90-100 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(4)

Parameters

Înălțimea plantei 90-100 cm
Habitat Napos

Descriere

Elefántfül - Alocasia macrorrhiza


A 19. században fedezték fel ezt a csíkos levelszárú trópusi évelőt, amely azóta is népszerű impozáns külseje miatt. Megfelelő körülmények között, üvegházban a növény 2 m magasra is megnőhet. Népszerűségének hátulütője, hogy eredeti élőhelyén, a fülöp-szigeteki erdőkben a begyűjtése miatt a kihalás veszélye fenyegeti, kereskedelmi forgalomba csak kertészetekben mesterségesen szaporított egyedei kerülhetnek.

Növény jellemzői


A legtöbb faj szár nélküli vagy rövidszárú növény, levelei ék- vagy pajzs alakúak. Levelei ˝elefánt fülre˝ emlékeztetnek és elérhetik a 60-90 cm magasságot. Különös virágzata buzogány formájú, amit körbevesz a zöldes vagy fehér árnyalatú buroklevél. Alkalmas házban vagy üvegházban való tartásra. Nagyméretű különleges levelekkel rendelkezik. Virága buzogányvirágzat, de inkább levéldísznövénynek tartjuk. Illata nincs. Vízigényes, de forralással lágított csapvízzel vagy esővízzel locsoljuk.

Gondozása


Jó minőségű általános virágföldet (olyan talajt, amely tartja a nedvességet viszont jó vízelvezetésű) használjunk. Vizsgáljuk meg a vásárolt földkeveréket, ha nem megfelelően laza, tegyünk hozzá homokot, perlitet vagy tőzeget. Miután megszokta a növény az új helyét, tavasztól-őszig kéthetente/havonta tápoldatozzuk.

Rendszeresen locsoljuk, mivel nagy vízigényű növény, de pangó vizet ne hagyjunk tálkájában. Télen mérsékelten öntözzük csak.

Trópusi származásának köszönhetően nálunk is a meleg, párás környezetet kedvelik. Leveleit gyakran törölgessük át nedves kendővel, hogy a port eltávolítsuk róluk.

Károsíthatja a takácsatka és a pajzstetvek. Mindig ellenőrizzük le az új növényeket, mielőtt bevisszük a házaba vagy az üvegházba. Rizómák szétosztásával szaporítható tavasszal.

A növény mérgező, ezért, tartsuk távol a gyermekektől, kutyától, macskától

Tegyünk a cserép aljába kavicsot vagy durva homokot, hogy megtartsuk a vizet és növeljük a páratartalmat. Ha lehetséges nyáron tartsuk kint a szabadban, úgy, hogy lehetőleg csak közvetett napfény érje.

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

5.00
4 de review-uri
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
20.07.2023
|
27.06.2023
Egy nap alatt kaptam egy csodálatos növényt, profi csomagolásban, kedves figyelmeztetéssel a doboz oldalán a szállítók számára /Kérlek vigyázz rám, növény vagyok. Köszönöm!
|
19.07.2022
Nagyon szépen köszönöm, teljes mértékben meg vagyok elégedve. Tökéletes növényt kaptam. Egy hét sem telt el és már hozza az új levelet.
|
28.06.2022
Gyönyörű szép egészséges növényt kaptunk, teljesen el vagyok mindennel.