Parameters
Înălțimea plantei | 120-160 cm |
Habitat | Napos |
Descriere
Volkamer vörös - lămâi.
Corai roșu de lămâie , denumire latină: Citrus Volkamerina Ten. et Pasq. Citrus Limonia Osbeck.
Lămâia Volkamer este cunoscută de trei secole. Oamenii de știință cred că este o încrucișare între o lămâie și o portocală amară..
Caracteristicile FA.
.
Creștere ușor mai mică decât a lămâilor, dar viguroasă. Produce multe fructe în orice perioadă a anului. Are frunze verzi furioase, subțiri și coriacee, ușor dințate, ovale. Se protejează cu niște spini uriași și mari de 5-7 cm.
Se poate înmulți din semințe, precum și prin butași și altoire. Iarna este necesară depozitarea la rece. Reacționează la schimbările bruște de temperatură prin căderea frunzelor. Ușor de șocat. Nu se udă iarna, se fertilizează primăvara. Tolerează fără probleme înghețurile scurte de -5-7°C..
Ca toate citricele, este pretențios la nutrienți. Preferă un sol cu o chimie ușor acidă (pH 6-6,8). Nu udați cu apă de la robinet, deoarece calcifiază solul, lucru pe care lămâile îl urăsc. Udați numai cu apă de ploaie. Puteți folosi apă de la robinet dacă nu aveți, dar lăsați-o să stea 2 zile și adăugați o lingură de oțet pentru a neutraliza calcarul. Menționez că un mineral numit zeolit este și el potrivit pentru înmuierea și neutralizarea apei de la robinet (tot un hibrid natural, singurul de acest fel).
Caracteristicile fructului.
Fructul este sferic și de culoare portocalie, cu un suc bogat și acid. Coaja sa nu este amară. (Gust foarte plăcut de citrice, miros ușor sălbatic (care amintește de lămâile Meyer), aciditatea deplină este remarcabilă) Deoarece este rezistent la multe boli și are un port ridicat, este și un portaltoi preferat (fructul conține multe semințe 7-10 pe fruct).
Alte informații.
Imaginea produsului prezintă un posibil exemplu de dezvoltare a plantei. Vă rugăm să consultați informațiile furnizate în descrierea produsului.
.
Disponibilitatea produsului poate varia față de informațiile furnizate în informațiile de livrare din magazin!.
Ghid de îngrijire a citricelor
Dacă ați comandat planta în timpul sezonului de vegetație (iunie-septembrie), așezați-o într-un loc semiumbros, de preferință ferit de soarele de după-amiază, udați-o în mod regulat și transplantați-o după cum doriți, de preferință într-un ghiveci puțin mai mare. Folosiți un sol ușor acid, de preferință turbă fibroasă, dacă este posibil .
Dacă este comandată în afara perioadei de vegetație, plasați-o într-un loc rece pentru a evita înghețul (0-8 grade). Avețigrijă la udare, deoarece în perioada de iernare, sistemele radiculare sunt închise în proporție de 80%, devin corcodușe, astfel încât cea mai mică cantitate de apă va declanșa daune care pot fi ireversibile .
După ce au trecut înghețurile, scoateți planta în aer liber și aclimatizați-o treptat la aerul exterior și udați cu mare atenție, deoarece poate dura până la o lună pentru ca rădăcinile să se regenereze. Udați ușor de îndată ce apar lăstarii. Nu este nevoie de apă pentru înflorire .
Dacă observați că frunzele sau inflorescențele cad, înseamnă că ați udat prea mult planta. Nu testați niciodată suprafața solului, ci straturile mai adânci. Transplantați citricele de la jumătatea lunii iunie, de preferință până la începutul lunii august, pentru a le permite să se înrădăcineze înainte de iernare. Udarea regulată este esențială în timpul sezonului de creștere. Folosiți apă de ploaie sau apă stagnantă. Citricele sunt plante foarte avide de nutrienți, așa că îngrășămintele trebuie aplicate din aprilie până în octombrie. Folosiți îngrășăminte compuse, în reprize lunare, trimestriale sau semestriale.Dacă aveținevoie de ajutor, puteți găsipeFacebook un grup numit Citrus in Hungary, care va fi la dispoziție 24 de ore din 24 pentru a vă ajuta.