Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Polka málna - Rubus idaeus

Kiszerelés
ghivieci ø 10 cm
7,09 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Polka málna - Rubus idaeus 10 cm-es cserépben, 50-60 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
(4)

Parameters

Înălțimea plantei 50-60 cm
Toleranță la îngheț -24°C
Habitat Napos, félárnyékos

Descriere

Polka málna - Rubus idaeus - Folytontermő málna


Rubus idaeus ‘Polka’ – Folytontermő málna, minden eddigi fajtánál bőtermőbb. Nemcsak terméshozamával, hanem gyümölcsének ízével is hódít. A Polka fajta július közepétől kezd teremni, a csúcshozama augusztus közepén várható, ezután novemberig hozza gyümölcseit. Bogyói nagyok (6,6 g átlagsúlyúak) Bokronként átlag 2,5 kg termést hoz.

Jellemzése


Gyümölcse nagy, pirosas vagy sötétbordó, lédúsabb, mint a szederé és kissé fanyar. Bogyója kúp alakú hosszan megnyúlt, súlya kb. 6 gramm. Érési ideje június végétől július végéig tart a málnaérési szezonnal megegyezően. Húsállománya kemény, íze fűszeres enyhén savanykás. A növény a betegségekkel szemben ellenálló. A szedermálna átlagos magassága kifejlett állapotában elérheti a 200 centimétert is. A fagyra érzékeny, ágai télen takarást igényelnek.

Termesztése


A gyümölcs termesztése megegyezik a szederével. Ültetési időszaka a március és a november, ültetési távolsága nagyjából 1-1,5 m. Kedveli a tápanyagban dús talajt. Jellemző, hogy támrendszert és rendszeres kötözést igényel, ezért érdemes kerítés vagy lugas mellé telepíteni. Magassága kifejlett korában elérheti a 2-2,5 métert is. Erős tüskézettsége miatt célszerű a sarjak és a termővesszők szétválogatása a könnyebb szedés érdekében. Nagyon könnyen szaporítható, mivel a földre leérő ágak képesek legyökerezni. Házikerti telepítésre javasolható gyümölcskülönlegesség. Érési időszaka a július – augusztus. Tetszetős, darabos gyümölcse azonban üzemi méretű telepítésre is alkalmas lenne, amennyiben szélesebb körben ismertté tennék a fogyasztók előtt.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Kapcsolódó termékek

Recenzii

5.00
4 de review-uri
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
01.11.2023
Egészséges ,szép növényt kaptam.
|
27.10.2023
|
27.10.2023
Szép, egészségen növényt kaptam. Másnap ki is ültettem, és a kedvező időjárás segítségével, hamar kiheverte az "utazást" és az átültetést. Most is szép zöld levelei vannak, remélem jövőre már terem.
|
14.06.2023

A Polka málna - Rubus idaeus 10 cm-es cserépben, 50-60 cm magasságú méretben épségben megérkezett.
Jelenlegi állapotuk : nagyon szépek.
A termésükről a későbbiekben tudok véleményt írni.
Jelen pillanatban tökéletesen elégedett vagyok.