Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mirtuszdió - Feijoa sellowiana 'Triumph

Kiszerelés
ghiveci ø 25 cm
39,51 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Mirtuszdió - Feijoa sellowiana 'Triumph 25 cm-es cserépben, 110-120 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 110-120 cm
Habitat Napos, félárnyékos

Descriere

Mirtuszdió - Feijoa sellowiana 'Triumph


A mirtuszdiót, mirtuszfügét vagy brazil guavát (Acca sellowiana) eredeti élőhelyén Dél-Amerikában gyümölcsfaként nevelik, gyümölcsei nagyon lassan kb. fél év alatt érnek be. Hazánkban dézsás növényként tartható az 1-2 méteres magasságot elérő növény. Fényes felületű levelei kerekdedek és olajzöld színűek. A növény érdekességét élénkpiros porzójú, fehér virágai adják, melyek már a tavasz végén nyílni kezdenek, és akár őszig is élvezhetjük látványukat. Hűvös világos helyen átteleltethető.

A mirtuszdiónak számos fajtáját és változatát különböztetjük meg, azonban mivel itthon nem olyan népszerű, mint például a barack, vagy az alma, kissé nehézkes lehet rábukkanni. Triumph – Ez a fajta közepes méretű feszes héjú gyümölcsöket hoz, méghozzá jó sokat, ha beporozzák.

A mirtuszdió a hazai körülmények között akár -9°C-ig bírja a téli hideget de a kinti teleltetés valószínűleg már túl hűvösek neki. Érdemes megjegyezni, hogy a szubtrópusi éghajlatot kedvelik, és nem tűrik jól a magas páratartalmat.

A mirtuszdió leginkább közvetlen napfényben érzi jól magát, de a félárnyékot is megtűri, ha muszáj. Ügyelj rá, hogy ha nem kap elég közvetlen napfényt, akkor az rossz hatással lehet a termések méretére és mennyiségére is, ugyanakkor védd a perzselő, forró napsütéstől. Habár talajigényei nem vészesek, igyekezz 5,5-7,0 között tartani a pH értéket. A túl lúgos talaj sárga leveleket okozhat, és tönkremehetnek a gyümölcsök is. A talaj vízelvezetése is jó kell legyen!

A mirtuszdió akkor kerüljön a kertbe, amikor az idő még hűvös, de a talaj már megmunkálható. Ne ültess a nyári forróságban, amikor a talaj túl száraz, sem pedig fagyos időben, amikor túl hideg van. A mirtuszdiót konténerbe is ültetheted, de tartsd szem előtt, hogy ez korlátozza majd a méretét, és jóval több vízre és trágyára lesz szüksége, mint a szabad talajban. 

Egyéb információ


A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A növények fogyasztásra nem alkalmasak.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.