Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mango 'Tommy Atkins' - fa

Kiszerelés
ghiveci ø 16 cm
52,70 EUR
Cant:db
Stoc: Előrendelhető
Data așteptată pentru livrare: 11 Decembrie 2023
Mango 'Tommy Atkins' - fa 16 cm-es cserépben, 140 cm magasságú méretben megvásárolható kertészet webshopunkban.
Fără rating

Parameters

Înălțimea plantei 140 cm
Habitat Napos

Descriere

Mango 'Tommy Atkins' - fa


Több 100 mangófajta létezik.

A Tommy Atkins elnevezésű Brazíliából származó,  majd 1950-től Floridába és az Egyesült Államokba is ültették, így a kereskedelemben az egész világon elterjedt fajta.

Thomas Atkins az 1950-es években többször is benyújtotta a gyümölcsöt a Florida Mango Forum fajtabizottságának, amely elutasította azt a figyelemre méltó étkezési tulajdonságai és a húsban található jelentős rost miatt. Atkins azonban határozottan úgy érezte, hogy a gyümölcs jó kereskedelmi potenciállal rendelkezik a színe, az erős és egyenletes termelés, a viszonylag jó gombaellenállás és a jó kezelési jellemzők miatt. Sikeresen értékesítette a gyümölcsöt a kereskedelmi termelőknek, akik az 1950-es években kezdték el ültetni a fajtát. Ezt követően a „Tommy Atkins” kereskedelmi fajtaként rendkívül népszerűvé vált, végül Floridában a leggyakrabban ültetett kereskedelmi mangóvá, később pedig Amerikában a legelterjedtebb mangóvá vált.

Szép mélyvörös színfoltjáról és kerekded alakjáról könnyen felismerhető.

Mérete közepes/nagy, lédús, kissé rostos, édes husú.

A héjban található anyag az érzékenyebb bőrűeket irritálhatja, esetleg hámozzuk kesztyűben.

Kiváló C- és A-vitaminforrás, valamint jó rostforrás. Tartalmaz továbbá B6-vitamint, ásványi anyagokat (káliumot, kalciumot és vasat). A legtöbb mangóhoz hasonlóan enzimeket is tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre. Nyersen és sütve/főzve/pácolva/aszalva is ízletes, számtalan ital- és ételrecept hozzávalója.

Az üzletek polcain a legnagyobb arányban jelen lévő fajta, mivel a mangófajták közül rezisztensnek számít a gombabetegségekkel szemben, a legjobban eltartható (átlagosan 3 hét), feszes héjú és jól tolerálja a szállítással járó hatásokat.

Az érettség meghatározásához a gyümölcsöt enyhén meg kell szorítani.

Egyéb információ

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Forrás

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.